Klon glazurowany Kurczak z pieczonymi warzywami wiejskimi
Need a danie główne bezglutenowe? Klon glazurowany Kurczak z pieczonych warzyw kraju może być świetny przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 1275 kalorii, 82g białka, oraz 80 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.43 za porcję. 34 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 45 minut. Mieszanka marchewki, masło, przyprawa do kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 91%, co jest niesamowite. Podobne przepisy to Klon glazurowany Kurczak z pieczonymi warzywami wiejskimi, Puszka piwa kurczak, warzywa w stylu wiejskim z pieczonym czosnkiem, oraz Klonowy Kurczak pieczony z pieczonymi warzywami.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Do warzyw: w małej misce, ubić razem przyprawę, musztardę, olej i sól i pieprz, do smaku. Wrzucić z warzywami i rozprowadzić w warstwie na dnie patelni do pieczenia.
Dla kurczaka: przyprawić kurczaka przyprawą do kurczaka.
Na patelni ułożyć kurczaka na warzywach. Piecz do złotego i natychmiastowy odczyt termometru rejestruje 150 stopni F Po włożeniu w najgrubszą część uda, 50 minut do 1 godziny.
Do glazury: podczas pieczenia kurczaka, wszystkie składniki na glazurę ubić w garnku na średnim ogniu. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu i gotować, aż lekko zgęstnieje. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Gdy kurczak jest prawie gotowane przez, całkowicie pokryć Na zewnątrz z glazury za pomocą pędzla do ciast.
Na warzywa wlać pozostałą glazurę. Piecz, aż termometr natychmiastowy odczyt rejestruje 175 stopni F Po włożeniu w najgrubszą część uda, dodatkowe 15 do 20 minut.
Wyjmij kurczaka z piekarnika i pozostaw na 10 minut przed podaniem.