Klon-Daktyle-Batoniki Owsiane
Batoniki Klonowo-Daktylowo-owsiane mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 120 kalorii, 2G białka, oraz 5G tłuszczu. Ten wegetariański przepis służy 24 i kosztuje 27 centów za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz mąkę, daktyle, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Klon Daktylowo-Orzechowe Płatki Owsiane Śniadaniowe, Klon - Date Bars, oraz Klon - Date Bars dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować skórkę, zważyć lub lekko łyżkę mąki do suchej miarki; wyrównać nożem.
Mąkę i kolejne 5 składników (przez cynamon) połączyć w średniej misce, dobrze mieszając trzepaczką.
Skropić masło i sok na mieszaninie mąki, mieszając do zwilżenia (mieszanina będzie krucha). Rezerwa 1/2 szklanki mieszanki owsianej. Wciśnij pozostałą mieszaninę owsa na dno naczynia do pieczenia o wymiarach 11 x 7 cali pokrytego natryskiem do gotowania.
Aby przygotować nadzienie, połącz daktyle, kwaśną śmietanę i pozostałe składniki w średniej misce, dobrze mieszając.
Rozprowadzić mieszaninę daty na przygotowanej skorupie; posypać zarezerwowaną mieszaninę owsa równomiernie nad nadzieniem.
Piec w 325 przez 40 minut, aż brzegi będą złote. Całkowicie schłodzić w patelni na stojaku z drutu.