Kliny Ziemniaczane Powlekane Parmezanem
Kliny ziemniaczane powlekane parmezanem mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 175 kalorii, 8G białka, oraz 3G tłuszczu. Na 60 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz panko, białka, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Parmezanem frytki ze słodkich ziemniaków, Parmezan Kliny Ziemniaczane, oraz Pieczone Kliny Ziemniaczane Z Parmezanem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mąkę i sól połączyć w płytkim naczyniu.
Białka jaj i wodę połączyć w płytkim naczyniu, mieszając trzepaczką.
Połącz ser i panko w innym płytkim naczyniu.
Pogłębiać kliny ziemniaczane w mieszaninie mąki. Zanurzyć w mieszaninie białka jaja; pogłębiać w mieszaninie sera. Podzielić kliny ziemniaków między 2 arkusze do pieczenia wyłożone pergaminem.
Piec w temperaturze 425 przez 30 minut lub do złotego koloru, obracając Patelnie po 20 minutach.