Kliny ziemniaczane pieczone z masłem rozmarynowym
Pieczone Kliny ziemniaczane z masłem rozmarynowym mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 264 kalorie, 5G białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 42 grosze za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz ziemniaki russet, oliwę z oliwek, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Czosnek pieczone czerwone ziemniaki z oliwą z oliwek i rozmarynem, Kliny ze słodkich ziemniaków z rozmarynem, oraz Kliny ziemniaczane cytrynowo-rozmarynowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnik w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 260°. dno oleju płytkiej patelni do pieczenia (15 przez 10 przez 1 cal) z 1/2 łyżki oleju.
Każdy ziemniak pokroić wzdłuż na 8 klinów i wrzucić do dużej miski z solą, pieprzem i pozostałą łyżką oleju. Ułóż kliny ziemniaczane, płaskie boki w dół, w patelni do pieczenia, następnie przykryj patelnię szczelnie folią i piecz 10 minut.
Wyjąć folię i piec 10 minut więcej. Ziemniaki poluzować metalową szpatułką, następnie obrócić na inne płaskie strony i piec do miękkości i złocistego, około 10 minut.
Podczas gdy ziemniaki pieczone, roztopić masło z rozmarynem w małym rondlu na umiarkowanie małym ogniu. Ziemniaki poluzować szpatułką, następnie przenieść do naczynia lub talerzy i łyżką rozmarynu masło na nich.