Kliny Ze Słodkich Ziemniaków Szkliwione Brązowym Cukrem
Brown Sugar Glazed Sweet Potato Wedges może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 12 i kosztuje 62 grosze za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 2G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 217 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka laski cynamonu, woda, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj CHILI & BROWN SUGAR BATATY WEDGES WITH CHIPOTLE AIOLI DIPPING SAUCE, Glazurowane słodkie ziemniaki z brązowym cukrem i limonką, oraz Łosoś glazurowany na słodko z soi i brązowego cukru z fasolką sezamową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło rozpuścić w średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodaj cukier, wodę, sól, gałkę muszkatołową, imbir i cynamon; doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu. Gotować 5 minut, często mieszając. Wyrzuć laskę cynamonu.
Połączyć mieszaninę cukru i ziemniaków klinów w dużej misce; wrzucić dobrze do herbu. Ułóż mieszaninę ziemniaków na dużej patelni z galaretką pokrytej sprayem do gotowania.
Piec w temperaturze 400 przez 40 minut lub do miękkości, mieszając po 20 minutach.