Kliny Z Pieczonych Ziemniaków
Pieczone Kliny ziemniaczane to bezglutenowe, całe 30, i wegańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 196 kalorii, 3G białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 32 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 27 smakoszy i kucharzy. Mieszanka ziemniaków do pieczenia, sól koszerna, liście rozmarynu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kliny Z Pieczonych Ziemniaków, Kliny Z Pieczonych Ziemniaków, oraz Kliny Z Pieczonych Ziemniaków dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Ziemniaki szorujemy, kroimy na pół wzdłuż, a następnie kroimy każdą połowę w trzecie wzdłuż. Będziesz miał 6 długich klinów z każdego ziemniaka.
Umieść ziemniaki na patelni z oliwą, solą, pieprzem, czosnkiem i rozmarynem. Czystymi rękami wrzuć wszystkie składniki razem, upewniając się, że ziemniaki są pokryte olejem.
Rozłóż ziemniaki w jednej warstwie z 1 ściętą stroną w dół.
Pieczemy ziemniaki przez 30-35 minut, po 20 minutach odwracając się na drugą stronę.
Piec, aż będą lekko rumiane, chrupiące na zewnątrz i miękkie w środku.