Kliny lodowe z sosem z boczku i maślanki
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki,więc spróbuj klinów lodowych z boczkiem i maślanką. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.43 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 317 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz gęsty boczek, majonez, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Kliny lodowe z sosem maślanym, Grillowane Kliny lodowe z sosem maślano-bazyliowym, oraz Kliny lodowe z sosem maślanym z sera pleśniowego dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotuj miskę z lodowatą wodą. W średnim garnku z wrzącą wodą, blanszować pomidory, aż Skórki poluzują, około 30 sekund. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś pomidory do lodowatej wody, aby ostygły.
Pomidory odcedzić i obrać, osuszyć i pokroić w poprzek.
Ułóż pomidory, pokrój bok do góry, na nieprzywierającej blasze do pieczenia i skrop 2 łyżkami oliwy z oliwek.
Posypać posiekanym tymiankiem i doprawić solą i pieprzem. Piecz przez około 2 i pół godziny, lub aż pomidory będą bardzo miękkie i lekko skurczone.
Przełożyć pomidory na talerz i ostudzić.
W międzyczasie, rozłożyć kostki brioche na małej blasze do pieczenia i tosty przez około 15 protokół, lub do złotego i chrupiące.
W małej misce ubić majonez, crme frache i maślankę na gładką masę.
Dodać sok z cytryny, natkę pietruszki, miętę i 1 łyżkę szczypiorku, doprawić solą i pieprzem. Przechowywać w lodówce do ostygnięcia.
Na średniej patelni, gotować boczek na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż rumiane i lekko chrupiące, 8 do 10 protokół.
Przełożyć na ręczniki papierowe do osuszenia.
Kładziemy każdy klin lodowy na talerzu, dodajemy połowę pomidora i skropimy pozostałymi 2 łyżkami oliwy z oliwek. Rozgrzać grzanki i boczek na wierzchu.
Udekoruj pozostałymi 2 łyżkami szczypiorku i podawaj, przechodząc dressing maślany na stole.