Klementynki w syropie imbirowym
Klementynki w syropie imbirowym mogą być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis ma 291 kalorii, 2G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Na 93 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz imbir, cukier, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Brzoskwinie w syropie imbirowym, Syrop Klonowo-Imbirowy, oraz Mango w syropie imbirowo-miętowym.
Instrukcje
Doprowadzić wodę, cukier, imbir, kardamon, i anyż do wrzenia w małym rondlu na średnim ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści, następnie dusić, odkryte, mieszając od czasu do czasu, 10 minut.
Zdjąć z ognia i niech strome, pokryte, 15 minut. Przecedzić syrop przez sito do miski, odrzucając ciała stałe. Chłód, pod przykryciem, do ostygnięcia, co najmniej 2 godziny.
Pokrój skórkę z klementynek, w tym całą białą skórkę, ostrym nożem, a następnie pokrój owoce na okrągłe okrągłe o grubości 1/4 cala i włóż do miseczki.
Dodać syrop i schłodzić, pod przykryciem, co najmniej 1 godzinę. Tuż przed podaniem posypać nasionami granatu (jeśli używasz).