Klejnotowe ciasteczka
Jeweled Cookies to deser przeznaczony dla 72 osób. Za 16 centów za porcję ten przepis pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten wegetariański przepis na lakto ovo zawiera 130 kalorii , 2 g białka i 6 g tłuszczu na porcję. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut . Jeśli masz pod ręką rodzynki, cukier, orzechy włoskie i kilka innych składników, możesz to zrobić. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 10% , to danie nie jest tak wybitne. Ciasteczka kokosowe z klejnotami , ciasteczka koronkowe z klejnotami i ryż z klejnotami są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W misce utrzeć masło z cukrem.
Dodawaj jajka, jedno po drugim, dobrze ubijając po każdym.
Połącz mąkę i sodę oczyszczoną; dodać do ubitej masy. Wymieszaj rodzynki, orzechy, wiśnie i ananasa; Dobrze wymieszać. Uformuj w 2-calowe. rolki; zawiń w woskowany papier lub folię. Zamrażaj co najmniej 2 godziny.
Pociąć na 1/4 cala. plastry; układać na natłuszczonych blachach do pieczenia.
Piec w temperaturze 350° przez 8-10 minut lub do momentu lekkiego zrumienienia. Studzimy na drucianych stojakach.
Polecane wino: Cream Sherry, Wino Porto, Moscato Dasti
Kremowe sherry, wino porto i Moscato d'Asti to świetny wybór na deser. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Kremowa sherry NV Johnson Estate z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![Kremowe sherry NV Johnson Estate]()
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste, trwałe wykończenie. Teraz jest dobrze, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć”. Ulubiony napój przedposiłkowy. Rozważ ją z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po obiedzie z deserem, szczególnie czekoladami i deserami na bazie owoców. Wspaniała także na zimne popołudnia, podawana z biscotti do maczania w „włoskim stylu”. "