Klasyczny suflet serowy
Przepis klasyczny suflet serowy może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 1 godzina i 25 minut. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 736 kalorii, 41g białka, oraz 55 g tłuszczu każdy. Na 2,83 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 157 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Sprawdza się jako danie główne. Mieszanka masła, dojrzałego gruyère, brie i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 71%, co jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Klasyczny Suflet Serowy, Klasyczny Suflet Serowy, oraz Klasyczny Suflet Serowy.
Instrukcje
Wymieszaj 50 g masła i mąki na pastę (znaną jako beurre mani, patrz UWAGI poniżej). Schłodzić do twardości przez około 30 minut.
Podgrzać mleko do wrzenia z cebulą, przyprawami i liściem laurowym, następnie gotować na wolnym ogniu przez 5 minut.
Zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia. Smak mleka dla smaku.
Przecedzić mleko na dużą patelnię, naciskając na cebulę, aby wydobyć maksimum smaku.
Umieść patelnię z powrotem na ogniu i stopniowo ubijaj pastę maślaną, dodając małe kawałki, aż uzyskasz gęsty sos.
Doprawić, następnie pozostawić do ostygnięcia na 3-4 min.
Ubij żółtka, starty gruyre i cheddar, plus dwie trzecie parmezanu.
Dodaj sos Worcestershire i musztardę. Sprawdzić przyprawy, pozostawić do ostygnięcia. Może być wykonane 2 dni wcześniej doprowadzić do temperatury pokojowej przed kontynuowaniem.
20 x 8cm głębokości) z pozostałym masłem 25g, pociągnięciami pędzla w górę. Podstawę i boki równomiernie pokryć parmezanem i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Chill to set.
Pokroić kawałek gruyre na kształty diamentów.
Piekarnik nagrzewany do 200C / wentylator 180C / Gaz
Dużą, pozbawioną tłuszczu miskę zalać sokiem z cytryny (patrz wskazówka poniżej).
Ubij białka w misce, a następnie ubijaj jedną trzecią do masy serowej, aby poluzować. Ostrożnie złóż pozostałe białka w mieszaninę sera, aż dobrze wymieszane, ale nadal lekkie.
Łyżka połowę mieszanki do przygotowanego naczynia. Kropka z brie i top z pozostałą mieszaniną. Delikatnie wyrównaj górę. Ułożyć gruyre na wierzchu, rozsypać pozostałym parmezanem.
Piec 10 min. Zmniejszyć piekarnik do 180C / wentylator 160C / gaz 4, piec przez 15-20 minut. Suflet powinien być równomiernie uniesiony i lekko chwiejny.
Podawać od razu środek będzie miękki, ale po podaniu lekko zgęstnieje.
Polecane wino: Bordeaux, Szampan, Biały Bordowy
Suflet świetnie komponuje się z Bordeaux, szampanem i białym bordo. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Domaines Barons de Rothschild Reserve Speciale Bordeaux Blanc z 4 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
![Domaines Barons de Rothschild Reserve Speciale Bordeaux Blanc]()
Domaines Barons de Rothschild Reserve Speciale Bordeaux Blanc
Mieszanka 60% Semillon i 40% Sauvignon Blanc.Krystalicznie czysty słomkowo-żółty kolor. Nos jest mocny i aromatyczny, z dominującymi egzotycznymi aromatami (cytrusy, liczi) Sauvignon Blanc. Pełny atak na podniebienie, rozwijając żywy świeży smak z intensywnymi aromatami grejpfruta i limonki na finiszu. Zarówno żywe, jak i pełne smaku.