Klasyczny stojak Lamb
Classic Rack of Lamb to bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 danie główne. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 1064 kalorii, 37g białka, oraz 100 g tłuszczu każdy. Na $7.1 za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 2304 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Ten przepis z prostych przepisów wymaga soli, oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, tymianku i czosnku. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Kotlety jagnięce z sosem curry lub jagnięciną, Pieczeń Z Jagnięciny Z Pikantnym Sosem Jagnięcym, oraz Stojak Baranek.
Instrukcje
Marynować jagnięcinę w rub: Rub rib rack(s) całym mieszaniną rozmarynu, tymianku i czosnku.
Posypać świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Umieścić w grubej plastikowej torbie z oliwą z oliwek.
Rozłóż olej wokół tak, aby pokrył stelaż jagnięcy na całej powierzchni. Wyciśnij tyle powietrza, ile możesz z torby i uszczelnij.
Umieść w pojemniku, aby jeśli torba wycieka, Pojemnik złapie wyciek.
Jeśli chcesz, umieść w lodówce na noc. Lub, jeśli nie marynowania na noc, niech stojak jagnięcina(s) siedzieć w marynacie rub, jak chodzi o temperaturę pokojową przed gotowaniem.
Wyjmij baranka z lodówki na 1 1/2 do 2 godzin przed gotowaniem, aby osiągnąć temperaturę pokojową. (Jeśli mięso nie ma temperatury pokojowej, trudno będzie mu gotować równomiernie.)
Rozgrzej piekarnik do 232°, ułóż stojak piekarnika tak, aby jagnięcina znajdowała się na środku piekarnika.
Ocena tłuszczu, posypać solą i pieprzem, owinąć kości w folię, umieścić w tłuszczu Pan side up: ocena tłuszczu, wykonując ostre płytkie cięcia przez tłuszcz, rozmieszczone około cala od siebie.
Całość posypać solą i pieprzem.
Na patelni wyłożonej folią ułożyć kość baranka od strony dołu (od strony tłuszczu do góry). Owiń odsłonięte żebra małą folią, aby się nie poparzyły.
Piecz najpierw na dużym ogniu do brązowego, a następnie zmniejsz ciepło, aby zakończyć:
Umieść pieczeń w pieczeniu w temperaturze 232° przez 10 minut (dłużej, jeśli pieczenie więcej niż jeden stojak), lub do powierzchni pieczenia jest ładnie rumiane.
Następnie obniżyć ciepło do 149°. gotować przez 10-20 minut dłużej (w zależności od wielkości stojaka jagnięciny, jeśli pieczenie więcej niż jeden stojak, i jak rzadkie lub dobrze zrobione chcesz swoją jagnięcinę), aż do termometru mięsa włożonego do najgrubszej części mięsa 125 ° F na rzadkie lub 135 ° F na średnio rzadkie.
Wyjąć z piekarnika, przykryć folią i odstawić na 15 minut.
Pokroić kotlety jagnięce z dala od stelaża przez krojenie między kościami.
Podawać 2-3 kotlety na osobę.