Klasyczny Sos Żurawinowy
Klasyczny sos żurawinowy to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie przepis z 16 porcjami. Ta przystawka ma 107 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Na 18 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. Jeśli masz żurawinę, cukier, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez BettyCrocker.com. od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Klasyczny Sos Żurawinowy, Klasyczny Sos Żurawinowy, oraz Klasyczny Sos Żurawinowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Żurawinę umieścić w sitku; spłukać zimną wodą.
Usuń wszelkie łodygi lub zmazane jagody.
W rondlu 3-ćwiartkowym podgrzać cukier i wodę do wrzenia na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając. Gotować 5 minut.
Podgrzać do wrzenia na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu. Gotować około 5 minut, mieszając od czasu do czasu, aż żurawina zacznie pękać. Przykryć i przechowywać w lodówce około 3 godzin lub do schłodzenia.