Klasyczny Sos Z Indyka
Klasyczny sos z indyka to sos, który serwuje 8. Jedna porcja tego dania zawiera około 19g białka, 8G tłuszczu i w sumie 180 kalorii. Za $1.01 za porcję, ten przepis okładki 10% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz krople indyka z brytfanny, karkówka i podroby z indyka, koszerna sól i pieprz, i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis z Foodnetwork ma 2 fanów. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 3 godziny. Z łyżką wynik 37%, to danie nie jest tak wybitne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Klasyczny Sos Z Indyka, Klasyczny Sos Z Indyka, oraz Pieczony indyk z klasycznym sosem z patelni.
Instrukcje
Kiedy Indyk wejdzie do piekarnika, zacznij bulion: rozpuść masło w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i szyję z indyka oraz podroby; gotuj, mieszając, aż podroby się zrumienią, około 15 minut.
Dodaj bulion z kurczaka, gałązki ziół i liść laurowy; przykryj i gotuj na wolnym ogniu, gdy Indyk się piecze, około 2 godzin. Odcedź bulion i utrzymuj ciepło; w razie potrzeby zachowaj szyję i podroby.
Gdy indyk będzie gotowy, przełóż go na deskę do krojenia i wlej wszystkie krople patelni do kubka odtłuszczającego.
Dodaj 1/2 szklanki przygotowanego bulionu do brytfanny i zeskrob zarumienione kawałki drewnianą łyżką. (Jeśli bity utknęły, umieść patelnię na niskim palniku, aby je poluzować.)
Dodaj kawałki i płyn do kubka odtłuszczającego.
Posyp mąkę na patelnię i gotuj, ciągle mieszając drewnianą łyżką, aż mąka lekko się zrumieni, około 4 minut.
Stopniowo dodawaj gorący bulion do zasmażki, ciągle ubijając, aby zapobiec grudkom. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień do średnio niskiego.
Wlej ciemne soki do pieczenia z kubka odtłuszczającego do sosu, odrzucając pozostały tłuszcz. W razie potrzeby posiekaj podroby i posiekaj mięso z szyi; Dodaj do sosu. Dusić, od czasu do czasu ubijając, aż sos zgęstnieje, około 10 minut.
Dodaj sos Worcestershire i dopraw solą i pieprzem. W razie potrzeby dodaj masło smakowe.
Zacznij od zimnej ciężkiej śmietany i mieszaj z dużą prędkością.
Po około 3 minutach będziesz miał bitą śmietanę; kontynuuj mieszanie.
Po około 6 minutach masło zbryli się i oddzieli od płynu. Odcedź i zawiń masło w gazę, a następnie wyciśnij płyn.
Wskazówka: aby zrobić idealne rundy, uformuj masło smakowe w kłodę za pomocą pergaminu; zawiń i schłodź, a następnie pokrój.
Zetrzyj 1/4 szklanki czystej dyni z puszki, 1 kij zmiękczonego masła, 1/4 łyżeczki skórki pomarańczowej, 1/2 łyżeczki cukru i przyprawy do ciasta dyniowego oraz szczyptę soli.
Dusić 1/2 szklanki żurawiny z 1 łyżką wody, 1/4 szklanki cukru, 1 paskiem skórki z cytryny, 1 laską cynamonu i 1 goździkiem, 6 do 8 minut. Odrzuć skórkę, cynamon i goździk; ostudzić. Puls w robocie kuchennym z 1 kijem zmiękczonego masła i szczyptą soli.
Mikrofalówka 1/2 szklanki rodzynek z 1 łyżką bourbon, pod przykryciem, 45 sekund; ostudzić. Puls w robocie kuchennym z 1 kijem zmiękczonego masła, 1 łyżką posiekanego szczypiorku i szczyptą soli.
Rozpuść 1 masło w sztyfcie na średnim ogniu i gotuj, aż się zrumieni.
Dodaj 1/4 szklanki szałwii i smaż 30 sekund; odcedź na ręcznikach papierowych, a następnie posiekaj.
Niech brązowe masło ostygnie; zetrzyj z 1 patykiem zmiękczonego masła, szałwią i szczyptą soli.