Klasyczny Sos Pomidorowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na sos, więc spróbuj klasycznego sosu pomidorowego. Na 97 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 7 porcji z 118 kalorii, 2G białka, oraz 8G tłuszczu każdy. 27 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Mieszanka oregano, cebuli, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Klasyczne Południowe Ciasto Pomidorowe, oraz Klasyczna Zupa Pomidorowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę w dużym garnku na średnim ogniu.
Dodać cebulę, liść laurowy, oregano, czosnek, i sól i gotować, mieszając często, aż cebula są miękkie i przezroczyste, o 10 protokół.
Dodaj pastę pomidorową i kontynuuj gotowanie przez 5 minut.
Dodaj pomidory i stale mieszaj, aż sos zacznie się gotować. Obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 1 godzinę, mieszając co około 5 minut, aby zapobiec spaleniu sosu na dnie garnka. Smak i doprawić dodatkową solą, w razie potrzeby.
Przed podaniem wyjąć liść laurowy.