Klasyczny sos Marinara i Pizza
Klasyczny sos Marinaran i Pizza może być tylko sos szukasz. Na 68 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i wegański przepis ma 79 kalorii, 2G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Udaj się do sklepu i odbierz pietruszkę, oliwę z oliwek extravirgin, paprykę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Klasyczny Sos Marinara, Klasyczny Sos Marinara, oraz Sos Marinara dla podobnych receptur.
Instrukcje
Paprykę przeciąć na pół wzdłuż; wyrzucić nasiona i błony.
Umieścić ząbki czosnku i połówki pieprzu, skórki do góry, na blasze wyłożonej folią; połówki pieprzu spłaszczać ręcznie. Broil 12 minut lub do poczernienia.
Umieścić pieprz w plastikowej torbie na zamek błyskawiczny; zamknąć.
Odstawić na 15 minut. Paprykę obrać, posiekać paprykę i czosnek.
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodaj cebulę na patelnię; gotować 5 minut lub do miękkości, często mieszając.
Dodaj bazylii i oregano; gotować 1 minutę. Wymieszać z pieczonym pieprzem, prażonym czosnkiem, winem, pastą pomidorową, 1/2 łyżeczki soli i pomidorami; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 20 minut, mieszając od czasu do czasu.
Połowę mieszanki pomidorowej umieścić w blenderze.
Usuń środkową część pokrywy blendera( aby umożliwić ucieczkę pary); zabezpiecz pokrywę blendera na blenderze.
Umieść czysty ręcznik nad otworem w pokrywie blendera (aby uniknąć rozprysków). Zmiksować na gładką masę.
Wlać do dużej miski. Powtórz procedurę z pozostałą mieszaniną pomidorową. Wymieszać natkę pietruszki, ocet, olej i 1/4 łyżeczki soli.