Klasyczny Sos Boloński

Klasyczny Sos Boloński
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe i pierwotne przepisy do pudełka z przepisami, klasyczny sos boloński może być przepis, który powinieneś wypróbować. Ten przepis służy 6. Na 1,63 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 416 kalorii, 20g białka, oraz 31 g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, mieloną wieprzowinę, szczyptę cynamonu i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 45 minut. 362 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Dobrze sprawdza się jako sos. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Klasyczne książki kucharskie: domowe Tagliatelle Marcelli Hazan z sosem bolońskim, Ragù alla bolognese (sos boloński), oraz Klasyczne Ragu Bolognese są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Połączyć pancetta, cebula, seler, i marchew w sauté patelni z masłem i gotować na średnim ogniu, aż cebula zamienia blady złoty, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Duże Szczypty Garam Masala2 Duże Szczypty Garam Masala
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
1
Dodać wołowinę, wieprzowina, i kiełbasa do soffritto, i gotować, aż rumiane, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
1
Posypać goździkiem, cynamonem i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
2
Dodaj pomidory i gotuj na wolnym ogniu: wymieszaj pomidory, zwiększ ogień, aby doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, a następnie zmniejsz ogień z powrotem do medium. Gotować na średnim ogniu przez 15 minut. Jeśli używasz całych pomidorów z puszki, podziel je, dodając je do sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekana Zielona PaprykaPosiekana Zielona Papryka
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
1
Dodać mleko i doprawić solą morską. Następnie zmniejsz ogień do niskiego, częściowo przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 2 i 1/2 godziny. Mieszać co najmniej co 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
Białe Bułki ObiadoweBiałe Bułki Obiadowe
2
Gdy sos staje się zbyt suchy i zaczyna przyklejać się do patelni, wystarczy dodać 1/4 szklanki wody i zeskrobać wszelkie rumiane kawałki z dna patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
3
Podawać: Bolognese jest tradycyjnie podawany ze świeżym makaronem tagliatelle, ale można go również podawać z fettucine, pappardelle, penne lub innym makaronem. Sos dobrze zamarza do wykorzystania w przyszłości.
Składniki, których będziesz potrzebować
PappardellePappardelle
TagliatelleTagliatelle
BologneseBolognese
FettuccineFettuccine
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
PennePenne
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia12
Rodzaje PotrawSos
Magazyn