Klasyczny Sernik Z Truskawkami
Ten wegetariański przepis służy 12 i kosztuje 92 grosze za porcję. Jedna porcja zawiera 323 kalorie, 5G białka, oraz 25 g tłuszczu. 7 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka soku z cytryny, skrobia kukurydziana, serek philadelphia, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Sernik Z Nadzieniem Truskawkowym, Sernik Z Nadzieniem Truskawkowym Bez Pieczenia, oraz Sernik Ze Świeżymi Truskawkami.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 163°, jeśli używasz srebrnej 9-calowej patelni springform (lub do300, jeśli używasz ciemnej nonstick 9-calowej patelni springform).
Okruchy wymieszać, 3 łyżki. cukier i masło; wcisnąć mocno na dno patelni.
Piec 10 minut. Odstawić. Zwiększ temperaturę piekarnika do 177°, jeśli używasz srebrnej patelni(lub do325, jeśli używasz ciemnej patelni nieprzywierającej).
Ubić serek śmietankowy, 1/2 szklanki cukru, skórkę z cytryny i sok z mikserem elektrycznym na średniej prędkości, aż dobrze wymieszane.
Dodać śmietanę; dobrze wymieszać.
Dodać jajka, po jednym na raz, mieszając na małej prędkości po każdym dodaniu, aż do wymieszania.
Piec 50 minut lub do środka jest prawie ustawiony. Uruchom mały nóż lub metalową szpatułkę wokół krawędzi patelni, aby poluzować ciasto; ostudzić przed usunięciem krawędzi patelni.
Truskawki odsączyć, rezerwując płyn.
Dodaj wystarczającą ilość wody do zarezerwowanej cieczy, aby zmierzyć 1/2 szklanki.
Wymieszać skrobię kukurydzianą i zarezerwowany płyn w średnim rondlu, aż dobrze wymieszać. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, stale mieszając. Gotować 1 minutę. Super. Wymieszać z truskawkami; łyżką ostudzonego sernika. Przechowywać w lodówce 4 godziny lub na noc. Resztki sernika przechowywać w lodówce.