Klasyczny Przepis Na Tarte Tatin
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur deser, więc dać klasyczny Tarte Tatin przepis spróbować. Jedna porcja zawiera 556 kalorii, 4G białka, oraz 27 g tłuszczu. Na 1,38 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka jabłek, ciasto francuskie, sól morska i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 25 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Classic Tarte Tatin, Classic Tarte Tatin, oraz Przepis Na Tarte Bananowe.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 375 F.
Posypać sok z cytryny równomiernie na jabłka, aby zapobiec ich odbarwieniu.
Umieścić cukier w żeliwnej patelni i stopić na średnim ogniu.Odkrywaj i gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż cukier będzie miał jasny kolor toffi, a jego temperatura osiągnie 320 stopni (mierz termometrem cukierkowym). Wyłącz ogrzewanie. Temperatura będzie nadal rosła.Gdy temperatura osiągnie 350 stopni, ubij masło, 1 sztuka na raz. Upewnij się, że każdy kawałek jest włączony przed dodaniem następnego, a następnie dodać sól.Karmel przykryć plasterkami jabłka, zaczynając od środka i nakładając się spiralnie. Włącz ponownie ogień i gotuj przez 15 minut. Wymieszaj, aby upewnić się, że jabłka gotują się równomiernie, ale pamiętaj, aby przywrócić kawałki do pierwotnej konfiguracji.Przykryć patelnię ciastem francuskim. Zawiąż brzegi wokół jabłek i nakłuj ciasto widelcem.
Piec, aż krawędzie będą głębokie w kolorze bursztynowym, a ciasto będzie nadmuchane i złote, 40 do 45 minut.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić przez 10 minut przed odwróceniem na talerz większy niż patelnia.