Klasyczny Pieczony makaron z serem
Klasyczny Pieczony makaron z serem może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 15 i kosztuje 26 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 154 kalorie, 7G białka, oraz 8G tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz masło, blok ostry ser cheddar, sól, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 22 minuty. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Klasyczny Pieczony makaron z serem, Klasyczny Pieczony makaron z serem, oraz Klasyczny Pieczony Makaron Z Serem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotować makaron zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Trzymaj ciepło.
Roztopić masło w dużym rondlu lub holenderskim piekarniku na średnim ogniu; ubić mąkę na gładką masę. Gotować, ubijając stale, 2 minuty. Stopniowo ubijać w mleku i gotować, ubijając stale, 5 minut lub aż zgęstnieje.
Zdjąć z ognia. Wymieszać z solą, czarnym i czerwonym pieprzem, 1 szklanka rozdrobnionego sera i ugotowanego makaronu.
Łyżka makaronu wymieszać w lekko nasmarowane 2-qt. naczynie do pieczenia; wierzch z pozostałym 1 szklanką sera.
Piec w 400 przez 20 minut lub do bąbelków.
Odstawić na 10 minut przed podaniem.
Uwaga: Tylko do celów testowych użyliśmy sera Kraft Sharp Cheddar. W celu złagodzenia można zastąpić mleko o obniżonej zawartości tłuszczu o 2% i ser o obniżonej zawartości tłuszczu.
Makaron z jednym garnkiem i serem: Przygotuj przepis zgodnie z zaleceniami, mieszając cały starty ser Cheddar do zagęszczonej mieszaniny mleka, aż się stopi.
Dodać ugotowany makaron i od razu podawać. Przygotowanie: 10 min., Gotowanie: 7 min.