Klasyczny Pieczony kurczak z sosem
Klasyczny Pieczony kurczak z sosem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 55g białka, 51 g tłuszczu, oraz w sumie 759 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.06 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka wina, tymianku, selera i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Klasyczny pieczony kurczak i sos, Pieczony indyk z klasycznym sosem z patelni, oraz Klasyczny pieczony indyk z sosem Podrobowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować kurczaka, usuń i wyrzuć podroby i szyję z kurczaka; przyciąć nadmiar tłuszczu. Zaczynając od jamy szyi, rozluźnij skórę od piersi i podudzia, wkładając palce, delikatnie naciskając między skórę a mięso.
W małej misce połącz masło i 5 kolejnych składników (przez pieprz). Mieszankę przyprawową wcierać pod rozluźnioną skórę oraz na piersi i podudzia. Wiązać końce nóg razem ze sznurkiem. Podnieś końcówki skrzydeł w górę i na plecach; włóż pod kurczaka.
Umieść marchew, seler i cebulę w jednej warstwie na patelni.
Ułożyć kurczaka, pierś do góry, na wierzchu warzyw.
Piec w temperaturze 375 przez 40 minut.
Zwiększyć temperaturę piekarnika do 450 i piec dodatkowe 20 minut lub do momentu włożenia termometru do mięsistej części uda 17
Używając szczypiec lub izolowanych gumowych rękawic, usuń kurczaka z patelni, lekko przechylając, aby odsączyć soki.
Wyjąć warzywa z patelni łyżką szczelinową; rezerwy.
Aby przygotować sos, umieść plastikową torebkę z zamkiem błyskawicznym w szklanej miarce o pojemności 2 filiżanek.
Wlać wino do torebki; dodać kapiele z patelni.
Odstawić 2 minuty (tłuszcz wzrośnie do góry). Uszczelnij torbę; ostrożnie oderwij dolny róg torby.
Spuścić krople do miarki, zatrzymując się, zanim warstwa tłuszczu osiągnie otwarcie; wyrzucić tłuszcz.
Powrót warzywa na patelnię.
Dodaj mieszaninę wina i bulion do patelni; gotować 10 minut na średnim ogniu, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki.
Wyjąć warzywa z patelni za pomocą łyżki szczelinowej; wyrzucić.
Mąkę i wodę połączyć w małej misce, mieszając trzepaczką, tworząc zawiesinę; dodać zawiesinę i 1/4 łyżeczki soli do patelni, stale mieszając. Gotować na wolnym ogniu przez 1 minutę lub do momentu, aż lekko zgęstnieje.
Usunąć skórę z kurczaka; wyrzucić. Pokroić kurczaka i podawać z sosem.