Klasyczny pieczony indyk ze świeżymi ziołami i sosem

Klasyczny pieczony indyk ze świeżymi ziołami i sosem Make-Ahead to bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 przepis z 12 porcjami. To danie główne ma 503 kalorie, 71g białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Na 1,67 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, gałązki tymianku, gałązki majeranku i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 68%, to danie jest całkiem dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Make - Ahead Turkey Gravy, Make - Ahead Turkey Gravy, oraz Make-Ahead indyk i sos.
Instrukcje
Usunąć i wyrzucić podroby i szyję z indyka. Przyciąć nadmiar tłuszczu.
Połącz posiekaną cebulę, 1/2 łyżeczki soli, 1/2 łyżeczki pieprzu, tymianek, posiekane gałązki szałwii, majeranek, natkę pietruszki i rozmaryn w małej misce. Stuff jamy ciała mieszanką cebuli. Wiązać nogi razem ze sznurkiem kuchennym. Wyciągnij końcówki skrzydeł w górę i na plecy; włóż pod indyka.
Indyka posmarować olejem rzepakowym, posypać pozostałą 1/2 łyżeczki soli i pozostałą 1/2 łyżeczki pieprzu. Piersi przykryć folią.
Włożyć indyka, pierś do góry, na patelni do pieczenia.
Wlać 2 szklanki wody na patelnię.
Piec w temperaturze 325 przez 1 1/2 godziny; wyjąć folię i podlać indyka sokami z patelni.
W razie potrzeby dodaj 1 szklankę wody do patelni.
Piec dodatkową godzinę lub aż termometr włożony w mięsistą część uda rejestruje 165, fastrygowanie co 30 minut.
Wyjąć indyka z piekarnika; odstawić na co najmniej 30 minut przed wyrzeźbieniem. Wyrzucić mieszankę cebuli i skóry.
Umieść plastikową torebkę z zamkiem błyskawicznym wewnątrz szklanej miarki o pojemności 2 filiżanek.
Wlać krople z patelni do worka; odstawić 10 minut (tłuszcz wzrośnie do góry). Uszczelnij torbę; ostrożnie oderwij 1 dolny róg.
Spuścić kapiące do miski, zatrzymując się, zanim warstwa tłuszczu osiągnie otwarcie; wyrzucić tłuszcz.
Umieść patelnię na dwóch palnikach na średnim ogniu.
Dodaj kroplówki indyka, Make-Ahead sos, i 2 łyżeczki posiekanej świeżej szałwii, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki. Zmniejszyć ogień i gotować, aż mieszanina sos jest zredukowana do 3 filiżanek, mieszając od czasu do czasu (o 5 protokół).
Wino Uwaga: wino na Święto Dziękczynienia indyka musi być taki, który będzie stanąć wysoki do smaków fixings, od pikantnej mięsności sosu pikanterii sosu żurawinowego do słodyczy słodkich ziemniaków i ziemisty, bogactwo farszu. Obfity, wypełniający usta, o miękkiej fakturze czerwony to świetny zakład. Oto wspaniały jeden, który jest potężny, ale Pluszowy: Robert Keenan Merlot z Napa Valley. 2003 is $ - Karen MacNeil