Klasyczny Pieczony Indyk

Klasyczny pieczony indyk może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 3,47 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 843 kalorie, 98g białka, oraz 40 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka jagód ziela angielskiego, cebula, rozmaryn i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać zmielony imbir, można śledzić to danie główne z Ciasto imbirowe z lukrem imbirowym jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Klasyczny Pieczony Indyk, Pieczony indyk z klasycznym sosem z patelni, oraz Klasyczny pieczony indyk z czerwonym winem baste.
Instrukcje
Składnik1 mrożony Młody Indyk (14 do 16 lbs.) Składniki solanek1 szklanka soli koszernej1 / 2 szklanki jasnobrązowego cukru1 galon wywaru warzywnego 1 łyżka czarnego pieprzu1 1/2 łyżeczki ziela angielskiego1 1/2 łyżeczki całych goździków1 / 2 łyżeczki zmielonego piernika1 galon mocno mrożonej wody
Składniki do pieczenia 1 jabłko, rdzeń i plasterki 1/2 onion1 cynamon patyczek1 szklanka wody 6 liści sage4 gałązki świeżej tyme3 gałązki świeżego majeranku2 gałązki rozmarynu2 ząbki świeżego czosnku
Oliwa z oliwek Extra virgin
Będziesz również potrzebował
Garnek magazynowy, 5 lb. wiadro, duża torba do solenia (opcjonalnie), duża patelnia do pieczenia ze stojakiem
Ilość porcji: 8-10 porcji