Klasyczny Kurczak Smażony
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu południowych przepisów, więc spróbuj klasycznego smażonego kurczaka. Jedna porcja zawiera 839 kalorii, 54g białka, oraz 42g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.18 za porcję. 25 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Mieszanka papryki, pieprz cayenne, maślanka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Z łyżeczką wynik 78%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Klasyczny Kurczak Smażony, Klasyczny Kurczak Smażony Ryż, oraz Klasyczny Kurczak Smażony Ryż.
Instrukcje
Kurczaka obficie przyprawić solą i czarnym pieprzem; ułożyć na blasze do pieczenia, przykryć luźno folią i schłodzić 1 godzinę.
Wymieszaj maślankę, ostry sos, liść laurowy, czosnek i tymianek w dużej plastikowej torebce.
Dodać kurczaka, upewniając się, że kawałki są zanurzone. Zamknąć i przechowywać w lodówce 2 do 4 godzin.
Wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, paprykę, cebulę w proszku, cayenne, 3 1/2 łyżeczki soli i 1 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu w oddzielnym zamykanym worku.
Wypełnij głęboką 12-calową patelnię żeliwną w połowie z równymi częściami oleju arachidowego i skracania.
Podgrzewaj na średnim ogniu, aż termometr do głębokiego smażenia zarejestruje 350 stopni F.
Usunąć około połowy kawałków kurczaka z mieszaniny maślanki, pozwalając nadmiar kapać.
Przelać do worka z przyprawioną mąką; zamknąć i wstrząsnąć, aby dokładnie pokryć.
Wyjąć z worka, strząsnąć nadmiar mąki i przenieść do stojaka.
Ostrożnie opuść powlekanego kurczaka do oleju. Temperatura spadnie do 300 stopni F do 325 stopni F; dostosuj ciepło, aby utrzymać tę temperaturę, aby skorupa nie paliła się przed ugotowaniem mięsa. Smażyć, niezakłócony, 2 do 3 minut, aby ustawić skorupę, a następnie ostrożnie podnieść szczypcami, aby sprawdzić brązowienie; nadal smażyć, obracając w razie potrzeby, aż złocisty i gotowane przez, 12 do 14 więcej minut dla mniejszych kawałków i 14 do 16 więcej minut dla większych. (Termometr powinien rejestrować 160 stopni F w piersiach i 170 Stopni F w udach i podudziach.)
Wyjmij kurczaka do czystego stojaka, aby odsączyć, posypać solą i odstawić na kilka minut. Powtórz z pozostałym kurczakiem.
Podawać na gorąco lub w temperaturze pokojowej.
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Riesling, wino musujące i Zinfandel są doskonałym wyborem na południe. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Możesz spróbować Chateau Ste. Michelle Riesling. Recenzenci bardzo to lubią z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 10 dolarów za butelkę.
![Chateau Ste. Michelle Riesling]()
Chateau Ste. Michelle Riesling
# 14 entuzjasta wina Top 100 najlepszych zakupów 2018Chateau Ste. Michelles ' Columbia Valley Riesling jest mieszanką Rieslinga z całej waszyngtońskiej Doliny Kolumbii. Ich celem jest stworzenie orzeźwiającego, aromatycznego, średnio wytrawnego Rieslinga Vintage po vintage. Wino oferuje ostre jabłkowe aromaty i smaki z subtelnymi nutami mineralnymi. Jest to ich "codzienny Riesling", który jest przyjemnością do picia i łatwo dopasować do różnych potraw.Połącz ze świeżymi owocami, krabami, łagodnymi serami lub kurczakiem.