Klasyczny kurczak i pierogi
Klasyczny kurczak i pierogi mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 495 kalorii, 26g białka, oraz 27 g tłuszczu każdy. Na 1,05 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś kapiele z bekonu, kurczaka, przyprawy do drobiu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Klasyczny kurczak i pierogi, Gulasz z kurczaka z klasycznymi pierogami, oraz Klasyczne pierogi z jabłkami Peggy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś kurczaka, wodę do przykrycia, czosnek w proszku, tymianek, 1 1/2 łyżeczki. sól i 1/2 łyżeczki. pieprz do wrzenia w holenderskim piekarniku na średnim ogniu. Przykryć, zmniejszyć ogień do średnio-niskiego i gotować na wolnym ogniu 1 godzinę.
Usuń kurczaka; bulion rezerwy.
Kurczak Cool 30 minut; skóra, kości, i shred kurczaka. Odtłuszczone tłuszcze z bulionu.
Dodać kurczaka, bulion, i pozostałe 1 łyżeczka. sól i 1/4 łyżeczki. pieprz do bulionu. Powrót do gotowania na wolnym ogniu.
Mąkę i przyprawę do drobiu połączyć w misce.
Pokroić w skracanie i kapieli boczku blenderem do kruchości. Wymieszać z mlekiem. Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię.
Zwiń do grubości 1/8 cala; pokrój na kawałki o grubości 1 cala.
Wrzucić pierogi, kilka na raz, do gotującego się bulionu, delikatnie mieszając. Przykryć i dusić, często mieszając, 25 minut.
Dekorować, w razie potrzeby.
*2 łyżeczki. masło plus 1/4 łyżeczki. sól może być podstawiona.