Klasyczny Gravlax
Klasyczny Gravlax może być tylko Skandynawski przepis, którego szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny, przyjazny dla fodmap i pescatarian przepis służy 12 i kosztuje $1.7 za porcję. Jedna porcja zawiera 106 kalorii, 12g białka, oraz 4G tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Mieszanka cukru, Skórka z cytryny, filet z łososia w środkowej części i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Gravlax, Gravlax, oraz Gravlax z pracami.
Instrukcje
Połącz pierwsze 4 składniki.
Posypać jedną trzecią mieszaniny soli w dnie 8-calowego kwadratowego naczynia do pieczenia. Ułóż 1 połówkę łososia, skórkę w dół, w naczyniu.
Posypać jedną trzecią mieszaniny soli i koperkiem. Wierzch z pozostałą połową łososia, Skórka do góry.
Pozostałą mieszaninę soli rozprowadzić na wierzchu łososia. Przykryć luźno folią.
Umieść żeliwną patelnię lub inny ciężki przedmiot na łososia, aby ją zważyć; przechowywać w lodówce 24 godziny.
Usuń patelnię; odstawić. Odkryj łososia; ostrożnie obróć stos łososia. Przykryć luźno folią.
Umieść patelnię na łososia, i przechowywać w lodówce 24 godzin.
Usuń patelnię; odstawić. Odkryj łososia; ostrożnie obróć stos łososia. Przykryć luźno folią.
Umieść patelnię na łososia, i przechowywać w lodówce 12 godzin. Zeskrobać i wyrzucić Koper i mieszaninę soli; wyrzucić płyn. Łosoś do płukania.
Łososia pokroić w plastry o grubości 1/8 cala. Wyrzucić skórę.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Trentadue La Storia Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 20 dolarów za butelkę.
![Trentadue La Storia Chardonnay]()
Trentadue La Storia Chardonnay
2014 Chardonnay, Wybrzeże Sonoma, jest typowe dla odmiany z aromatami jabłek, białych brzoskwiń i cytrusów. Z dłuższym czasem w szkle niuansowane aromaty gałki muszkatołowej, lekkie tosty i wanilia przychodzą bawić się wraz z sugestią ananasa i dojrzałych cytryn Meyer. Odczucie w ustach jest ostre i powściągliwe z wyraźną mineralnością i czystością owoców. Bogaty, elegancki i pięknie wyważony.