Klasyczny Funt Ciasto

Klasyczny Funt Ciasto
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc wypróbuj klasyczne ciasto funtowe. Ten wegetariański przepis serwuje 12 i kosztuje 75 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 638 kalorii, 8G białka, oraz 35g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wystarczy mieszanka jajek, skórki z cytryny, mąki i garści innych składników, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 2 godziny i 15 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 24%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Klasyczny Funt Ciasto, Klasyczny Funt Ciasto, oraz Klasyczny Funt Ciasto dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Specjalne wyposażenie: patelnia rurowa 10 na 4 1/2 cala, patelnia Bundt 12 filiżanek lub dwie patelnie bochenkowe 9 na 5 cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Jadalne Kwiaty Jako Dodatek, OpcjonalnieJadalne Kwiaty Jako Dodatek, Opcjonalnie
Ciasteczka Oreo, Pokruszone, PodzieloneCiasteczka Oreo, Pokruszone, Podzielone
2
Umieść ruszt w dolnej jednej trzeciej piekarnika i rozgrzej do 350 stopni F. posmaruj masłem i mąką wybraną patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Przesiej mąkę i sól do średniej miski i odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Ubij całe jajka, żółtka, mleko i wanilię razem w 4-szklankowej miarce lub misce i odstaw na bok. W wytrzymałym mikserze wyposażonym w nasadkę łopatkową ubij masło ze średnią prędkością, aż będzie gładkie, około 1 minuty. Stopniowo wlewaj cukier, po 1/4 szklanki na raz, do śmietany i rozjaśnij masło. (Powinno to zająć około 3 minut.) Po dodaniu całego cukru wyłącz maszynę i zeskrob boki miski i wiosłuj gumową szpatułką. Kontynuuj ubijanie mieszanki masła, aż będzie lekka i puszysta, około 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Kształcie Głowy PowietrznejCukierki W Kształcie Głowy Powietrznej
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Dodaj skórkę z cytryny i ubijaj jeszcze przez 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
6
Wyłącz urządzenie i ponownie zeskrob boki miski, aby zapewnić równomierne włączenie składników. Ustaw mikser na najniższe ustawienie. Stopniowo wlewaj mąkę po 1/4 szklanki i ubijaj ciasto przez 30 sekund. Stopniowo dodawaj mieszankę jajeczną. (Wlanie go do ciasta powinno zająć około minuty.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
Wyjmij miskę z miksera, zeskrob ciasto z łopatki i zakończ mieszanie mieszanki jajecznej do ciasta gumową szpatułką. Uważaj, aby nie nadmiernie wymieszać ciasta, ale upewnij się, że zeskrobałeś dno miski, aby równomiernie dodać wszystkie składniki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
8
Wlej ciasto do przygotowanej patelni i wygładź wierzch szpatułką.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
9
Włóż ciasto do piekarnika i zmniejsz temperaturę do 325 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
10
Piecz, aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta, a góra odskoczy po lekkim naciśnięciu, około 1 godziny i 30 minut, w przypadku patelni tubowych lub Bundt; i 50 minut do 1 godziny w przypadku patelni bochenkowych.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ciasteczka Oreo, Pokruszone, PodzieloneCiasteczka Oreo, Pokruszone, Podzielone
Guma Do żucia O Smaku Mięty ZielonejGuma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
11
Schłodzić ciasto na patelni na ruszcie przez 10 do 15 minut. Odwróć ciasto na płaski talerz lub karton. Ponownie Odwróć ciasto i ustaw je prawą stroną do góry na stojaku, aby całkowicie ostygło. Jeśli nie podajesz tego samego dnia, zawiń w folię i przechowuj w temperaturze pokojowej przez 4 do 5 dni lub zamrażaj przez 1 miesiąc.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 15 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia2
Magazyn