Klasyczny Cytrynowy Placek Bezowy

Klasyczny Cytrynowy Placek Bezowy
Klasyczny cytrynowy placek bezowy jest Wegetariańskie deser. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 402 kalorie. Na 55 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz skracanie, sok z cytryny, białka jajek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Klasyczny Cytrynowy Placek Bezowy, Klasyczne babeczki z lukrem cytrynowym bezowym, oraz Cytrynowy placek bezowy, opowieści rodzinne i samouczek bezy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W średniej misce wymieszać mąkę i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Pokrój w skracaniu, używając blendera do ciast (lub przeciągając 2 noże stołowe przez składniki w przeciwnych kierunkach), aż cząstki będą wielkości małego groszku.
Składniki, których będziesz potrzebować
SkracanieSkracanie
GrochGroch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Posypać zimną wodą, 1 łyżkę na raz, podrzucając widelcem, aż cała mąka zostanie zwilżona i ciasto prawie oczyści bok miski (w razie potrzeby można dodać 1 do 2 łyżeczek więcej wody).
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Zbierz ciasto do kuli. Kształt w spłaszczony Okrągły na lekko posypanej mąką powierzchni. Owinąć w folię; przechowywać w lodówce około 45 minut lub aż ciasto jest twarde i zimne, ale giętkie. Dzięki temu skracanie staje się lekko jędrne, co sprawia, że upieczone ciasto jest bardziej łuszczące się. Jeśli dłużej przechowywać w lodówce, niech ciasto lekko zmięknąć przed walcowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
SkracanieSkracanie
CiastoCiasto
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
5
Rozgrzać piekarnik do 246°. z mąką wałek do ciasta, roll ciasto na okrągłe 2 cale większe niż do góry nogami 9-calowy szklany talerz ciasto. Złożyć ciasto na cztery części; umieścić w talerzu ciasta. Rozłóż i ułóż na płycie, mocno naciskając na dno i bok. Trim zwisające krawędzi ciasta 1 cal od krawędzi płyty pie. Złożyć i rozwałkować ciasto pod, nawet z talerzem; flet według uznania. Dno i bok ciasta dokładnie nakłuć widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
PiekarnikPiekarnik
6
Piec 8 do 10 minut lub do jasnobrązowego; ostudzić na stojaku chłodzącym.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
7
Zmniejsz temperaturę piekarnika do 204°. w małej misce ubijaj żółtka widelcem. W rondlu 2-ćwiartkowym wymieszaj cukier i skrobię kukurydzianą; stopniowo mieszaj w wodzie. Gotować na średnim ogniu, stale mieszając, aż mieszanina zgęstnieje i zagotuje się. Zagotować i wymieszać 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
żółtko Jajażółtko Jaja
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
PiekarnikPiekarnik
8
Natychmiast wymieszać co najmniej połowę gorącej mieszaniny do żółtek; ponownie wymieszać z gorącą mieszaniną w rondlu. Gotować i mieszać 2 minuty; zdjąć z ognia. Wymieszać z masłem, skórką z cytryny, sokiem z cytryny i barwnikiem spożywczym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Kolor żywnościKolor żywności
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
żółtko Jajażółtko Jaja
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
9
Wlać do skórki z ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
10
W średniej misce ubij białka i śmietanę z kamienia nazębnego mikserem elektrycznym na dużej prędkości,aż się spieni. Ubij w cukrze, 1 łyżkę na raz; kontynuuj ubijanie, aż będzie sztywny i błyszczący. Nie podbierać. Beat in vanilla. Łyżka na gorące ciasto nadzienie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem TatarskiKrem Tatarski
Nadzienie Do CiastaNadzienie Do Ciasta
Białka JajBiałka Jaj
WaniliaWanilia
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
11
Rozłóż na nadzieniu, ostrożnie uszczelniając bezę do krawędzi skórki, aby zapobiec kurczeniu się lub płaczu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
12
Piec 8 do 12 minut lub do bezy jest jasnobrązowy. Schłodzić z dala od projektu 2 godziny. Przykryć i schłodzić schłodzone ciasto do podania. Przechowywać w lodówce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Magazyn