Klasyczny Cytrynowy Placek Bezowy

Klasyczny Cytrynowy Placek Bezowy
Klasyczny cytrynowy placek bezowy jest Wegetariańskie deser. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 402 kalorie. Na 55 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz skracanie, sok z cytryny, białka jajek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Klasyczny Cytrynowy Placek Bezowy, Klasyczne babeczki z lukrem cytrynowym bezowym, oraz Cytrynowy placek bezowy, opowieści rodzinne i samouczek bezy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W średniej misce wymieszać mąkę i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Pokrój w skracaniu, używając blendera do ciast (lub przeciągając 2 noże stołowe przez składniki w przeciwnych kierunkach), aż cząstki będą wielkości małego groszku.
Składniki, których będziesz potrzebować
SkracanieSkracanie
GrochGroch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Posypać zimną wodą, 1 łyżkę na raz, podrzucając widelcem, aż cała mąka zostanie zwilżona i ciasto prawie oczyści bok miski (w razie potrzeby można dodać 1 do 2 łyżeczek więcej wody).
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Zbierz ciasto do kuli. Kształt w spłaszczony Okrągły na lekko posypanej mąką powierzchni. Owinąć w folię; przechowywać w lodówce około 45 minut lub aż ciasto jest twarde i zimne, ale giętkie. Dzięki temu skracanie staje się lekko jędrne, co sprawia, że upieczone ciasto jest bardziej łuszczące się. Jeśli dłużej przechowywać w lodówce, niech ciasto lekko zmięknąć przed walcowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
SkracanieSkracanie
CiastoCiasto
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
5
Rozgrzać piekarnik do 246°. z mąką wałek do ciasta, roll ciasto na okrągłe 2 cale większe niż do góry nogami 9-calowy szklany talerz ciasto. Złożyć ciasto na cztery części; umieścić w talerzu ciasta. Rozłóż i ułóż na płycie, mocno naciskając na dno i bok. Trim zwisające krawędzi ciasta 1 cal od krawędzi płyty pie. Złożyć i rozwałkować ciasto pod, nawet z talerzem; flet według uznania. Dno i bok ciasta dokładnie nakłuć widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
PiekarnikPiekarnik
6
Piec 8 do 10 minut lub do jasnobrązowego; ostudzić na stojaku chłodzącym.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
7
Zmniejsz temperaturę piekarnika do 204°. w małej misce ubijaj żółtka widelcem. W rondlu 2-ćwiartkowym wymieszaj cukier i skrobię kukurydzianą; stopniowo mieszaj w wodzie. Gotować na średnim ogniu, stale mieszając, aż mieszanina zgęstnieje i zagotuje się. Zagotować i wymieszać 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
żółtko Jajażółtko Jaja
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
PiekarnikPiekarnik
8
Natychmiast wymieszać co najmniej połowę gorącej mieszaniny do żółtek; ponownie wymieszać z gorącą mieszaniną w rondlu. Gotować i mieszać 2 minuty; zdjąć z ognia. Wymieszać z masłem, skórką z cytryny, sokiem z cytryny i barwnikiem spożywczym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Kolor żywnościKolor żywności
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
żółtko Jajażółtko Jaja
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
9
Wlać do skórki z ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
10
W średniej misce ubij białka i śmietanę z kamienia nazębnego mikserem elektrycznym na dużej prędkości,aż się spieni. Ubij w cukrze, 1 łyżkę na raz; kontynuuj ubijanie, aż będzie sztywny i błyszczący. Nie podbierać. Beat in vanilla. Łyżka na gorące ciasto nadzienie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem TatarskiKrem Tatarski
Nadzienie Do CiastaNadzienie Do Ciasta
Białka JajBiałka Jaj
WaniliaWanilia
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
11
Rozłóż na nadzieniu, ostrożnie uszczelniając bezę do krawędzi skórki, aby zapobiec kurczeniu się lub płaczu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
12
Piec 8 do 12 minut lub do bezy jest jasnobrązowy. Schłodzić z dala od projektu 2 godziny. Przykryć i schłodzić schłodzone ciasto do podania. Przechowywać w lodówce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Magazyn