Klasyczny Beurre Blanc: Biały Sos Maślany
Klasyczny Beurre Blanc: biały sos maślany może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru sosu. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 540 kalorii, 1G białka, oraz 57 g tłuszczu. Na 1,25 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 2 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz wino, śmietanę, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Z łyżeczką wynik 14%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Zapiekane przegrzebki z pomidorem i białą czekoladą Beurre Blanc, SOS Beurre Blanc, oraz Pomarańczowy sos Beurre Blanc do owoców morza dla podobnych receptur.
Instrukcje
W ciężkim rondlu 2-quart, połączyć ocet, wino, szalotka, cytryna, i liście laurowe, aby napar. Dusić na średnim ogniu przez 5 do 8 minut, aż mieszanina zostanie zredukowana do mokrej pasty, około 2 łyżki.
Dodać śmietanę i nadal gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się ponownie do około 2 łyżki stołowe. Dodaje się śmietanę, aby sos był bardziej stabilny i mniej podatny na oddzielenie.
Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i usuń liście laurowe.
Kawałki masła ubić małymi partiami. Masło powinno stopić się bez zbytniego rozgrzania sosu, tworząc kremowy emulgowany SOS. Nie pozwól, aby sos przekroczył 130 stopni F, gdzie się oddzieli. Jeśli sos zacznie się łamać, zdejmij z ognia, dodaj 2 kostki lodu i ubijaj, aż ostygnie i wróci do siebie. Doprawiamy solą i pieprzem, składamy szczypiorek i od razu podajemy. W razie potrzeby przechowywać w ciepłym miejscu przez kilka godzin.
Podawać z rybą lub warzywami.