Klasyczne Tiramisu
Przepis klasyczny Tiramisu może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 2 godziny i 30 minut. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 21g białka, 66 g tłuszczu, oraz w sumie 911 kalorii. Ten przepis służy 4. Na $1.5 za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka jaj, cukru, mascarpone i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Z łyżeczką wynik 30%, to danie nie jest takie wspaniałe. Spróbuj Klasyczne Tiramisu i czekoladowo-pomarańczowe Tiramisu bez kawy, Klasyczne Tiramisu, oraz Klasyczne Tiramisu dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce ubić mascarpone z żółtkami i 3 łyżkami cukru. W dużej misce ze stali nierdzewnej ubijaj białka, aż utrzymają miękkie szczyty.
Dodaj pozostałą 1 łyżkę cukru i ubijaj, aż szczyty będą twarde i błyszczące. Połowę białek złóż do mascarpone, a następnie złóż pozostałe białka.
Kawę wlać do głębokiego naczynia. Zanurz obie strony 12 ladyfingers do kawy i ułóż je w jednej warstwie w głębokim 8-calowym szklanym naczyniu do pieczenia.
Połowę nadzienia mascarpone rozprowadzić na wierzchu. Zanurz pozostałe 12 ladyfingers w kawie i ułóż je w warstwie nad nadzieniem.
Pozostałe mascarpone rozłóż na palcach i obficie polej kakao. Przechowywać tiramisu w lodówce, aż do całkowitego schłodzenia, co najmniej 2 godziny lub przez noc.