Klasyczne Risotto Milanese
Przepis klasyczny Risotto Milanese może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 29 minut. Na 1,92 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 5. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 421 kalorii, 13g białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz sól koszerna, nici szafranowe, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Risotto alla milanese (Risotto w stylu Milanese), Risotto w stylu Milanese (Risottan alla Milanese), oraz Risotto Milanese dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić bulion do gotować na wolnym ogniu w rondlu (nie gotować). Utrzymuj ciepło na małym ogniu.
Podgrzać holenderski piekarnik na średnim ogniu.
Dodaj olej do patelni; zawirować do płaszcza.
Dodać cebulę; gotować 5 minut, mieszając od czasu do czasu.
Dodać ryż, sól i szafran; gotować 1 minutę, często mieszając.
Dodaj wino; gotuj 2 minuty lub do wchłonięcia płynu, często mieszając. Wymieszać 1 1/2 szklanki wywaru; gotować 4 minuty lub aż płyn prawie się wchłonie, stale mieszając.
Dodać pozostałą bulion, 3/4 szklanki na raz, mieszając prawie stale, aż każda porcja zostanie wchłonięta przed dodaniem następnej (łącznie około 22 minut); rezerwować 1/3 szklanki bulionu na koniec dodania.
Zdjąć patelnię z ognia. Wymieszać 1/3 szklanki wywaru, masło, pieprz i ser. Top z pietruszką.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski można połączyć z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 34 dolarów za butelkę.
![Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva]()
Tenuta di Nozzole La Forra Chianti Classico Riserva
Rześkie, dojrzałe, czerwone jagody i wiśniowe aromaty są kształtowane przez żywą, świeżą kwasowość. W ustach smaki pokazują Klasyczne Sangiovese nuty ziemi, grzybów i skóry, z kręgosłupem mocnych, ale eleganckich tanin.Imponująca koncentracja i głębia, z aromatami i smakami jeżyn i czerwonej wiśni w pięknej kwasowości Chianti i eleganckiej strukturze taninowej.