Klasyczne książki kucharskie: toskańska zupa pomidorowa i domowy Francuski Chleb

Klasyczne książki kucharskie: toskańska zupa pomidorowa i domowy Francuski Chleb mogą być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 704 kalorie, 19g białka, oraz 27 g tłuszczu na porcję. Na 2,42 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 4 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać seler, , bazylia, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Klasyczne książki kucharskie: domowe Tagliatelle Marcelli Hazan z sosem bolońskim, Klasyczne Książki Kucharskie: Zupa Mulligatawny, oraz Tuscan Bread & Tomato Soup (ribollita) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej i masło w ciężkim garnku do zupy. Gotować marchew, seler i cebulę przez około 20 minut, lub do bardzo miękki.
Dodaj pomidory i kontynuować gotowanie na umiarkowanym ogniu przez 25 do 30 minut dłużej. Natkę pietruszki i bazylii wymieszać, doprawić solą i pieprzem, gotować minutę lub dłużej i podawać na gorąco.
Jako wariację mówi, że można przecedzić zupę i rozrzedzić ją śmietaną. Puree połowę mojej zupy i mieszać go z powrotem do grubej połowie. Następnie mieszałam w pół szklanki śmietany, ponieważ zdarzyło mi się mieć ją w lodówce i byłam zadowolona z powstałej zupy, która wciąż była dość gęsta.
Adaptacja z rozrywki autorstwa Marthy Stewart.
Drożdże zmiękczyć w 1/4 szklanki ciepłej wody. (Nie jest dla mnie jasne, czy to powinno wyjść z wody wymienionej w składnikach. Użyłem 1/4 filiżanki extra tutaj i ilość wymienioną w składnikach w następnym kroku.)
Mąkę i sól wymieszać w dużej misce.
Dodać ciepłą wodę i dobrze wymieszać.
Dodać mieszaninę drożdży i wymieszać z ciastem.
Obrócić na mąkę i zagniatać, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne, około 10 minut. Można to również zrobić w stojącym mikserze z hakiem do ciasta, oczywiście, w takim przypadku zajmie to tylko około 4 lub 5 minut.
Umieść ugniatane ciasto w przykrytej misce i odstawić do podwojenia luzem. (Nigdy nie mogę powiedzieć, czy ciasto podwoiło się luzem, więc po prostu czekam godzinę.) Punch ciasto w dół i pozostawić do wyrośnięcia po raz drugi, aż podwoi. Uderz w dół. Skręć na mąkę pokładzie i kształt zgodnie z życzeniem zgodnie z instrukcjami poniżej. (I ukształtowane moje bochenki prawo na pergaminie wyłożone blachy do pieczenia i nie miał problemu.)
Po uformowaniu bochenków odstawić przykryte folią do podwojenia rozmiaru. Długie bochenki należy przeciąć wzdłuż góry ostrą brzytwą (3 lub 4 ukośne ukośniki powinny wystarczyć).
Piec w piekarniku 400 ° F przez 25 minut. Aby uzyskać drobną skórkę, spryskaj bochenki wodą 3 lub 4 razy podczas pieczenia. Bochenki robi się, gdy są złotobrązowe i chrupiące.
Aby uformować ciasto na bagietki: podzielić ciasto na 3 równe kawałki. Wklep każdy kawałek w owal i naciśnij środkową wzdłuż krawędzi dłoni. Złóż na pół i uszczelnij krawędzie piętą dłoni, mocno naciskając, aby usunąć pęcherzyki powietrza. Uformuj długi, równomierny cylinder, tocząc się jak gliniany wąż.
Umieść na patelni do chleba (bez patelni do chleba, ja po prostu kładę swoją na blasze do pieczenia) i przykryj do ostatecznego wyrośnięcia (krok 5 powyżej). Po ostatecznym wyrośnięciu wykonaj 3 lub 4 długie, ukośne cięcia w górnej części każdego bochenka za pomocą brzytwy.
Aby uformować ciasto na gałęzie: użyj jednej długiej, cienkiej bagietki dla każdej gałęzi. Po ostatecznym wzroście, ale bez rozcinania górnej części bochenka, użyj ostrych nożyczek, aby wykonać ukośne cięcia o długości 3 cali z każdej strony bagietki. Chcesz około 4 cięć na stronę, a cięcia z każdej strony powinny być równoległe do siebie, tworząc serię punktów. Wyciągnij punkty z bagietki, aby przypominały liście lub kłos pszenicy. Spryskać wodą i piec natychmiast, nie pozostawiając chleba, aby ponownie wzrosnąć.
Polecane wino: Bordeaux, Okruchy Czekoladowych Herbatników Graham (około 14 Całych Herbatników), Biały Bordowy
Francuski świetnie komponuje się z Bordeaux, szampanem i białym bordo. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Chateau Fleur Haut Gaussens Bordeaux Superieur z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczu. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Chateau Fleur Haut Gaussens Bordeaux Superieur]()
Chateau Fleur Haut Gaussens Bordeaux Superieur
Głęboka rubinowa Szata, intensywne aromaty czarnych jagód, tostów, przypraw i wanilii. Świeże i owocowe w ustach z aksamitnymi taninami i ładnym wykończeniem.Mieszanka: 85% Merlot, 5% Cabernet Sauvignon, 5% Malbec, 5% Petit Verdot