Klasyczne Kandyzowane Słodkie Ziemniaki
Klasyczne kandyzowane słodkie ziemniaki mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na przystawki. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 290 kalorii, 2G białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Na 54 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 2 osoby uznały ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz brązowy cukier, masło, żółte mięsiste słodkie ziemniaki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Słodkie Ziemniaki Kandyzowane, Słodkie Ziemniaki Kandyzowane, oraz Słodkie Ziemniaki Kandyzowane dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Umieścić całe słodkie ziemniaki w parowarze na kilka cali wrzącej wody, i przykryć. Gotować do miękkości, o 30 protokół.
Obrać i pokroić bataty wzdłuż na plastry 1/2 cala.
Umieścić w naczyniu do pieczenia 9x13 cali.
W małym rondlu na średnim ogniu rozpuść masło, brązowy cukier, wodę i sól. Gdy sos jest bąbelkowy i cukier się rozpuszcza, polewamy ziemniaki.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 1 godzinę, od czasu do czasu polewając słodkie ziemniaki sosem z brązowego cukru.