Klasyczne ciasto śliwkowe z kremem
Klasyczny placek śliwkowy z kremem to deser, który serwuje 8. Na $2.29 za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 516 kalorii, 9g białka, oraz 20 g tłuszczu. Ten przepis z BBC Good Food ma 117 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za lacto ovo vegetarian dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 5 minut. Mieszanka śliwki, cukier, łyżeczki mielonych goździków i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 46%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Plum Delicious: Tarta Z Kremem Śliwkowym Damson, Śmietana Śliwkowa Kuchen, oraz Tarta Z Kremem Śliwkowym.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 200C / wentylator 180C / Gaz 6 i włóż dużą blachę do pieczenia, aby się rozgrzać.
Na patelni umieścić śliwki, cukier i goździki. Gotować na wolnym ogniu, aż cukier się rozpuści i śliwki będą soczyste, 8-10 min.
Mąkę kukurydzianą wymieszać z odrobiną soku, a następnie dobrze wymieszać z owocami. Gotować przez kilka minut, mieszając, aż zgęstnieje.
Do kremu, zmiksować żółtka i cukier.
Mleko, śmietanę i wanilię rozgrzać na patelni, aż się zagotuje, a następnie delikatnie wlać na mieszankę jajeczną, stale ubijając. Powrót do czystej patelni i podgrzewać delikatnie, mieszając, aż mieszanina zgęstnieje i pokryje tył łyżki. Szybko schłodzić, potem schłodzić. Krem można przygotować do dnia poprzedzającego i delikatnie podgrzać.
Rozwałkuj dwie trzecie ciasta na mąkę. Użyj do linii naczynia ciasto, pozwalając ciasto zawiesić na krawędziach trochę. Napełnij śliwkami.
Pozostałe ciasto rozwałkować, o 2,5 cm większe od naczynia, następnie przykryć śliwkami. Szczyp krawędzie razem dobrze, a następnie zrobić mały otwór w górze.
Posmarować jajkiem i posypać cukrem. Może być zmontowany do 1 dnia wcześniej.
Umieścić na gorącej blasze do pieczenia.
Piec przez 25-30 minut na złoty kolor i podawać na gorąco z kremem.
Polecane wino: Lambrusco Dolce, Późne żniwa Riesling, Vin Santo
Ciasto można połączyć z Lambrusco Dolce, późnym żniwem Riesling i Vin Santo. Wszystkie te wina są słodkie, co jest ważne, ponieważ wino powinno być Zwykle słodsze niż jedzenie, które z nim łączysz. Jednym z win, które można spróbować jest Chateau Chantal późne żniwa Riesling. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 21 dolarów.
![Chateau Chantal Późne Żniwa Riesling]()
Chateau Chantal Późne Żniwa Riesling