Klasyczne Ciasto Truskawkowe
Klasyczne ciasto truskawkowe to Wegetariańskie deser. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 599 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 1,75 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do Dzień Matki. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pod ręką proszek do pieczenia, mąkę, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Klasyczne Ciasto Truskawkowe, Klasyczne Ciasto Truskawkowe, oraz Klasyczne Ciasto Truskawkowe.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218° i ułóż stojak w górnej trzeciej.
Umieść dużą, czystą metalową lub szklaną miskę i czystą trzepaczkę w zamrażarce podczas przygotowywania truskawek i ciastek.
Wymieszać truskawki, 1/4 szklanki cukru,skórkę z cytryny, sok z cytryny, 1 łyżeczkę wanilii i niewielką szczyptę soli w średniej, niereaktywnej misce. Mieszać, aż truskawki są dokładnie pokryte, a następnie odstawić w temperaturze pokojowej, mieszając od czasu do czasu, podczas gdy można zrobić ciastka, o 30 protokół.
Mąkę, proszek do pieczenia, 2 łyżki cukru (będziesz miał jeszcze 2 łyżki w lewo) i odmierzoną sól w dużej misce i ubijać do napowietrzania i rozbić wszelkie grudki.
Dodać kawałki masła i wrzucić do herbu w mieszaninie mąki. Pracując szybko, aby nie zmiękczyć masła, pokrój masło w suche składniki blenderem do ciasta, aż zostanie całkowicie włączone.
Skropić 1 szklankę śmietany i wymieszać rękami, aż ciasto po prostu się połączy. (Będzie suchy i lekko kruchy.) Ciasto wyłożyć na suchą, czystą powierzchnię, pracując rękami w luźnych suchych kawałkach. Poklepać ciasto w kółko i, za pomocą wałka do ciasta, rozwałkować go, aż będzie około 3/4 cala grubości. Używając 3-calowego kutra do ciastek, Wytnij jak najwięcej ciastek (naciśnij prosto w dół Przez ciasto—nie przekręcaj noża, bo ciastka nie wzrosną prawidłowo). Delikatnie reroll i wyciąć ciasto, aż masz w sumie 6 ciastek. Wyrzucić resztki ciasta.
Umieść ciastka na blasze do pieczenia i piec, aż będą dmuchane, a szczyty są złote i obleczone brązowym, o 15 do 20 protokół.
Wyjąć do stojaka z drutu, aby lekko ostygnąć.W międzyczasie połącz pozostałe 1/2 łyżeczki wanilii, pozostałe 2 łyżki cukru i pozostałą filiżankę śmietany w schłodzonej misce i ubijaj schłodzoną trzepaczką, aż utworzą się średnie szczyty, około 3 minut.Przygotuj 6 małych talerzy. Podziel shortcakes na pół poziomo i ustawić DNA na talerzach. Równomiernie podzielić zarezerwowane truskawki na ciasta, a następnie równomiernie podzielić bitą śmietanę na jagody. Zamknąć z blatów shortcake i służyć.