Klasyczne Ciasto Jagodowe
Klasyczne ciasto jagodowe może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 442 kalorie. Na 1,11 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Mieszanka jagód, sok z cytryny, zmielony cynamon i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Jest dostarczany przez BettyCrocker.com. z łyżką wynik 32%, to danie nie jest takie wspaniałe. Spróbuj Ciasto Z Kruszonką Jagodową, Klasyczne Ciasto Jagodowe, oraz Klasyczne Ciasto Jagodowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce, wymieszać 2 szklanki mąki i soli.
Pokrój w skracaniu, używając blendera do ciast (lub przeciągając 2 noże stołowe przez składniki w przeciwnych kierunkach), aż cząstki będą wielkości małego groszku.
Posypać zimną wodą, 1 łyżkę na raz, podrzucając widelcem, aż cała mąka zostanie zwilżona i ciasto prawie oczyści bok miski (w razie potrzeby można dodać 1 do 2 łyżeczek więcej wody).
Zbierz ciasto do kuli. Podzielić na pół; uformować na 2 spłaszczone rund na lekko posypanej mąką powierzchni. Owinąć w folię; przechowywać w lodówce około 45 minut lub aż ciasto jest twarde i zimne, ale giętkie. Dzięki temu skracanie staje się lekko jędrne, co sprawia, że upieczone ciasto jest bardziej łuszczące się. Jeśli dłużej przechowywać w lodówce, niech ciasto lekko zmięknąć przed walcowanie.
Piekarnik rozgrzać do 218°. z mąką wałek do ciasta, roll jeden okrągły na okrągły 2 cale większe niż do góry nogami 9-calowy szklany talerz pie. Złożyć ciasto na cztery części; umieścić w talerzu ciasta. Rozłóż i ułóż na płycie, mocno naciskając na dno i bok.
W dużej misce, wymieszać cukier, 1/2 szklanki mąki i cynamon. Wymieszać z jagodami. Łyżka do wyłożonego ciastem talerza ciasta.
Pozostałą mieszaninę cukru posypać mieszanką jagodową.
Posypać sokiem z cytryny.
Masło pokroić na małe kawałki, posypać borówkami. Przykryć wierzchnią warstwą ciasta, która ma wycięte w niej szczeliny; zapieczętować i ubić. Pokrywaj krawędź paskiem folii od 2 do 3 cali, aby zapobiec nadmiernemu brązowieniu.
Piec 35 do 45 minut lub aż skorupa jest złoty kolor i sok zaczyna pęcherzyków przez szczeliny w skorupie, usuwając folię na ostatnie 15 minut pieczenia. Schłodzić na stojaku chłodzącym co najmniej 2 godziny.