Klasyczne bułeczki cynamonowe

Klasyczne bułeczki cynamonowe
Klasyczne bułeczki cynamonowe mogą być dobrym przepisem na poszerzenie pudełka z przepisami na śniadanie. Ten przepis jest przeznaczony dla 24 osób i kosztuje 22 centy za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 6 g białka, 4 g tłuszczu i łącznie 293 kalorie. 643 osoby przygotowały ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 2 godzin i 45 minut. Udaj się do sklepu i kup aktywne drożdże Fleischmann's®, ziemniaki, wodę i kilka innych rzeczy, aby przygotować je już dziś. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 40% wyniku, co oznacza, że jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Klasyczne bułeczki cynamonowe, Klasyczne bułeczki cynamonowe i Klasyczne bułeczki cynamonowe.

Instrukcje

1
W dużej misce wymieszaj ziemniaki, wodę ziemniaczaną, masło, cukier, sól i gorącą wodę. Mieszaj, aż masło się rozpuści; odstawić i ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka 100% Czystego Ekstraktu Z Wanilii Bourbon Spice Islands®1 łyżeczka 100% Czystego Ekstraktu Z Wanilii Bourbon Spice Islands®
6 łyżek Masła LUB Margaryny, Miękkiej6 łyżek Masła LUB Margaryny, Miękkiej
8 1/2 Szklanki Mąki Uniwersalnej Lub Więcej W Razie Potrzeby8 1/2 Szklanki Mąki Uniwersalnej Lub Więcej W Razie Potrzeby
1 1/2 łyżeczki Spice Islands® Mielonego Cynamonu Sajgońskiego1 1/2 łyżeczki Spice Islands® Mielonego Cynamonu Sajgońskiego
5 łyżek Mleka Lub Więcej W Razie Potrzeby5 łyżek Mleka Lub Więcej W Razie Potrzeby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Zarezerwowanej Wody Ziemniaczanej1 Szklanka Zarezerwowanej Wody Ziemniaczanej
2
W małej misce wymieszaj drożdże i 1/2 szklanki ciepłej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Daj odpocząć 5 minut.
4
Do masy ziemniaczanej dodaj jajka, 2 szklanki mąki i mieszaninę drożdży. Ubijaj, aż dobrze się wymiesza. Kontynuuj dodawanie mąki, po 1 szklance na raz, aż powstanie miękkie ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
5
Ugniataj na lekko posypanej mąką powierzchni, aż będzie gładkie i elastyczne (około 4 do 6 minut), LUB ugniataj mikserem elektrycznym z końcówką do wyrabiania ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
6
Włożyć do natłuszczonej miski, obrócić do panierowania. Okładka.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
Odstawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu wolnym od przeciągów na około 1 godzinę, aż podwoi swoją objętość. Uderz ciasto w dół; podzielić na pół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
PunchPunch
8
Rozwałkuj jedną porcję ciasta na lekko posypanej mąką powierzchni na prostokąt o wymiarach 12 x 18 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
9
Posmarować połową masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
10
Połącz cukier i cynamon; posypać połową mieszanki na powierzchnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna, Plus Mąka StołowaMąka Uniwersalna, Plus Mąka Stołowa
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
11
Zwiń ciasno wzdłuż, sklejając brzegi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
12
Pokrój na 12 plasterków.
13
Umieścić w natłuszczonej patelni o wymiarach 13 x 9 cali. Powtórzyć z pozostałym ciastem. Okładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
14
Pozostawić do wyrośnięcia na 30 do 45 minut, aż objętość prawie się podwoi.
15
Piec w piekarniku nagrzanym do 350 stopni F przez 25 do 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
16
Schłodzić przez 15 minut.
17
Połączyć składniki lukieru i posmarować nim bułeczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Galaretka PomarańczowaGalaretka Pomarańczowa
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 45 m.
Porcje24
Ocena Zdrowia5
Rodzaje PotrawŚniadanieBrunch
Magazyn