Klasyczna Wieprzowina Gyoza Z " Japońskiego Gotowania Duszy

Klasyczna Wieprzowina Gyoza Z
Przepis klasyczny wieprzowina Gyoza z ' japoński gotowania duszy może zaspokoić swoje Japońskie pragnienie w około 2 godziny. Ta przystawka ma 45 kalorii, 4G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 50 i kosztuje 25 centów za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz okrągłe Skórki gyoza, mieloną wieprzowinę, kapustę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Domowej Roboty Rayu Z " Japońskiej Kuchni Duszy, Tempura Warzywna Z " Japońskiego Gotowania Duszy, oraz Kamo Nanban Soba Z " Japanese Soul Cooking dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby przygotować nadzienie, dodaj kapustę i 1/2 łyżeczki soli do dużej miski i dokładnie wymieszaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Pozostawić kapustę w temperaturze pokojowej przez 15 minut. Gdy jest gotowa, przełożyć kapustę na czysty ręcznik kuchenny lub dużą gazę.
Składniki, których będziesz potrzebować
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
3
Zwiń szmatkę i wykręć płyn w kapuście, jakbyś wykręcił mokry ręcznik. Jest to kluczowy krok, aby gyoza nie stała się wodnista. Wyciśnij jak najwięcej płynu z kapusty. Zrób to partiami, jeśli jest to łatwiejsze.
Składniki, których będziesz potrzebować
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
4
Dodaj wyciśniętą kapustę, nira, czosnek, imbir, wieprzowina, sos sojowy, 2 łyżki oleju sezamowego, czarny pieprz, sól, cukier, i katakuriko do dużej miski. Użyj rąk, aby wymieszać składniki razem przez około 2 minuty. Rozgnieść i rozgnieść mieszaninę razem, ściskając ją przez palce, więc zamienia się w lepkie nadzienie, które będzie trzymać się razem, gdy łyżka go do skórki pierogów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Aby zrobić pierogi, przygotuj tacę lekko posypując ją katakuriko.
6
Umieścić skórę gyoza w dłoni z mąką w dół. (Skóry są sprzedawane z jednej strony mąki.) Zanurz palec w katakuriko zmieszanym z ciepłą wodą i zwilż całą krawędź skóry. Ta mieszanka woda-skrobia jest "klejem", który utrzyma zamkniętą skórę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
7
Dodać około 1 łyżki nadzienia do środka skóry. Użyj palców wskazujących i kciuków obu rąk, aby złożyć skórę i uszczypnąć ją razem.
8
Umieścić gotowy gyoza na tacy, złożyć bok do góry. Powtarzaj, dopóki nie zużyjesz całego wypełnienia.
9
Aby przygotować sos do zanurzania, połącz sos sojowy, ocet i rayu. Klasyczna proporcja to 4 części sosu sojowego do 2 części octu do 1 części rayu. Dostosuj się do własnego gustu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
10
Wlać sos do zanurzania w pojedynczych małych miseczkach i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
11
Aby ugotować gyozę, rozgrzej patelnię nieprzywierającą lub żeliwną patelnię na dużym ogniu przez około 5 minut. (Lubimy używać patelni o średnicy 12 cali z pokrywą do przygotowania gyoza.) Gdy patelnia jest gorąca, dodać 1 łyżka stołowa oleju sezamowego, upewniając się, że cała powierzchnia jest pokryta (można użyć wata-up ręcznik papierowy, aby ostrożnie rozprowadzić olej). Zacznij dodawać gyoza, pojedynczo, w schludnych rzędach, z boku szwu do góry. 12-calowa patelnia pomieści około 20 gyoza. Po dodaniu wszystkich gyoz, smażyć je przez około 10 sekund. Teraz szybko wlać wodę nad gyoza i przykryć patelnię szczelnie. Gotować na dużym ogniu przez około 4 protokół. Odkryj patelnię; nie powinno być mało lub nie pozostało wody. Gotować przez 1 minutę więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
12
Pozostałą 1 łyżkę oleju sezamowego skropić na gyozie i gotować przez dodatkową minutę, przez około 6 minut całkowitego czasu gotowania. Gyoza powinna wyglądać błyszcząco z ugotowanymi skórkami. Wyłączyć ogień i za pomocą cienkiej szpatułki rybnej przenieść gyozę do talerza, tym razem z boku szwu w dół(chcesz pokazać pięknie chrupiące, rumiane DNA pierogów).
Składniki, których będziesz potrzebować
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
13
Podajemy pierogi na parze, z sosem zanurzeniowym z boku. Dip w sosie do jedzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
14
Wyłączyć ogień i za pomocą cienkiej szpatułki rybnej przenieść gyozę do talerza, tym razem z boku szwu w dół(chcesz pokazać pięknie chrupiące, rumiane DNA pierogów).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
15
Podajemy pierogi na parze, z sosem zanurzeniowym z boku. Dip w sosie do jedzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje50
Ocena Zdrowia1
Magazyn