Klasyczna Wieprzowina Gyoza Z " Japońskiego Gotowania Duszy

Klasyczna Wieprzowina Gyoza Z
Przepis klasyczny wieprzowina Gyoza z ' japoński gotowania duszy może zaspokoić swoje Japońskie pragnienie w około 2 godziny. Ta przystawka ma 45 kalorii, 4G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 50 i kosztuje 25 centów za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz okrągłe Skórki gyoza, mieloną wieprzowinę, kapustę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Domowej Roboty Rayu Z " Japońskiej Kuchni Duszy, Tempura Warzywna Z " Japońskiego Gotowania Duszy, oraz Kamo Nanban Soba Z " Japanese Soul Cooking dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby przygotować nadzienie, dodaj kapustę i 1/2 łyżeczki soli do dużej miski i dokładnie wymieszaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Pozostawić kapustę w temperaturze pokojowej przez 15 minut. Gdy jest gotowa, przełożyć kapustę na czysty ręcznik kuchenny lub dużą gazę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
3
Zwiń szmatkę i wykręć płyn w kapuście, jakbyś wykręcił mokry ręcznik. Jest to kluczowy krok, aby gyoza nie stała się wodnista. Wyciśnij jak najwięcej płynu z kapusty. Zrób to partiami, jeśli jest to łatwiejsze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Cukierki Life SaversCukierki Life Savers
4
Dodaj wyciśniętą kapustę, nira, czosnek, imbir, wieprzowina, sos sojowy, 2 łyżki oleju sezamowego, czarny pieprz, sól, cukier, i katakuriko do dużej miski. Użyj rąk, aby wymieszać składniki razem przez około 2 minuty. Rozgnieść i rozgnieść mieszaninę razem, ściskając ją przez palce, więc zamienia się w lepkie nadzienie, które będzie trzymać się razem, gdy łyżka go do skórki pierogów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
5
Aby zrobić pierogi, przygotuj tacę lekko posypując ją katakuriko.
6
Umieścić skórę gyoza w dłoni z mąką w dół. (Skóry są sprzedawane z jednej strony mąki.) Zanurz palec w katakuriko zmieszanym z ciepłą wodą i zwilż całą krawędź skóry. Ta mieszanka woda-skrobia jest "klejem", który utrzyma zamkniętą skórę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Suszony Pieprz Morita1 Suszony Pieprz Morita
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
7
Dodać około 1 łyżki nadzienia do środka skóry. Użyj palców wskazujących i kciuków obu rąk, aby złożyć skórę i uszczypnąć ją razem.
8
Umieścić gotowy gyoza na tacy, złożyć bok do góry. Powtarzaj, dopóki nie zużyjesz całego wypełnienia.
9
Aby przygotować sos do zanurzania, połącz sos sojowy, ocet i rayu. Klasyczna proporcja to 4 części sosu sojowego do 2 części octu do 1 części rayu. Dostosuj się do własnego gustu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
10
Wlać sos do zanurzania w pojedynczych małych miseczkach i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
11
Aby ugotować gyozę, rozgrzej patelnię nieprzywierającą lub żeliwną patelnię na dużym ogniu przez około 5 minut. (Lubimy używać patelni o średnicy 12 cali z pokrywą do przygotowania gyoza.) Gdy patelnia jest gorąca, dodać 1 łyżka stołowa oleju sezamowego, upewniając się, że cała powierzchnia jest pokryta (można użyć wata-up ręcznik papierowy, aby ostrożnie rozprowadzić olej). Zacznij dodawać gyoza, pojedynczo, w schludnych rzędach, z boku szwu do góry. 12-calowa patelnia pomieści około 20 gyoza. Po dodaniu wszystkich gyoz, smażyć je przez około 10 sekund. Teraz szybko wlać wodę nad gyoza i przykryć patelnię szczelnie. Gotować na dużym ogniu przez około 4 protokół. Odkryj patelnię; nie powinno być mało lub nie pozostało wody. Gotować przez 1 minutę więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
12
Pozostałą 1 łyżkę oleju sezamowego skropić na gyozie i gotować przez dodatkową minutę, przez około 6 minut całkowitego czasu gotowania. Gyoza powinna wyglądać błyszcząco z ugotowanymi skórkami. Wyłączyć ogień i za pomocą cienkiej szpatułki rybnej przenieść gyozę do talerza, tym razem z boku szwu w dół(chcesz pokazać pięknie chrupiące, rumiane DNA pierogów).
Składniki, których będziesz potrzebować
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
13
Podajemy pierogi na parze, z sosem zanurzeniowym z boku. Dip w sosie do jedzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Suszony Pieprz Morita1 Suszony Pieprz Morita
14
Wyłączyć ogień i za pomocą cienkiej szpatułki rybnej przenieść gyozę do talerza, tym razem z boku szwu w dół(chcesz pokazać pięknie chrupiące, rumiane DNA pierogów).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
15
Podajemy pierogi na parze, z sosem zanurzeniowym z boku. Dip w sosie do jedzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Suszony Pieprz Morita1 Suszony Pieprz Morita
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje50
Ocena Zdrowia1
Magazyn