Klasyczna Wieprzowina Gyoza Z " Japońskiego Gotowania Duszy

Klasyczna Wieprzowina Gyoza Z
Przepis klasyczny wieprzowina Gyoza z ' japoński gotowania duszy może zaspokoić swoje Japońskie pragnienie w około 2 godziny. Ta przystawka ma 45 kalorii, 4G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 50 i kosztuje 25 centów za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz okrągłe Skórki gyoza, mieloną wieprzowinę, kapustę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Domowej Roboty Rayu Z " Japońskiej Kuchni Duszy, Tempura Warzywna Z " Japońskiego Gotowania Duszy, oraz Kamo Nanban Soba Z " Japanese Soul Cooking dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby przygotować nadzienie, dodaj kapustę i 1/2 łyżeczki soli do dużej miski i dokładnie wymieszaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Pozostawić kapustę w temperaturze pokojowej przez 15 minut. Gdy jest gotowa, przełożyć kapustę na czysty ręcznik kuchenny lub dużą gazę.
Składniki, których będziesz potrzebować
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
3
Zwiń szmatkę i wykręć płyn w kapuście, jakbyś wykręcił mokry ręcznik. Jest to kluczowy krok, aby gyoza nie stała się wodnista. Wyciśnij jak najwięcej płynu z kapusty. Zrób to partiami, jeśli jest to łatwiejsze.
Składniki, których będziesz potrzebować
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
4
Dodaj wyciśniętą kapustę, nira, czosnek, imbir, wieprzowina, sos sojowy, 2 łyżki oleju sezamowego, czarny pieprz, sól, cukier, i katakuriko do dużej miski. Użyj rąk, aby wymieszać składniki razem przez około 2 minuty. Rozgnieść i rozgnieść mieszaninę razem, ściskając ją przez palce, więc zamienia się w lepkie nadzienie, które będzie trzymać się razem, gdy łyżka go do skórki pierogów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Całe Migdały, Ze Skórką I PrażoneCałe Migdały, Ze Skórką I Prażone
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na OpakowanieOlej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Aby zrobić pierogi, przygotuj tacę lekko posypując ją katakuriko.
6
Umieścić skórę gyoza w dłoni z mąką w dół. (Skóry są sprzedawane z jednej strony mąki.) Zanurz palec w katakuriko zmieszanym z ciepłą wodą i zwilż całą krawędź skóry. Ta mieszanka woda-skrobia jest "klejem", który utrzyma zamkniętą skórę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
7
Dodać około 1 łyżki nadzienia do środka skóry. Użyj palców wskazujących i kciuków obu rąk, aby złożyć skórę i uszczypnąć ją razem.
8
Umieścić gotowy gyoza na tacy, złożyć bok do góry. Powtarzaj, dopóki nie zużyjesz całego wypełnienia.
9
Aby przygotować sos do zanurzania, połącz sos sojowy, ocet i rayu. Klasyczna proporcja to 4 części sosu sojowego do 2 części octu do 1 części rayu. Dostosuj się do własnego gustu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
10
Wlać sos do zanurzania w pojedynczych małych miseczkach i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
11
Aby ugotować gyozę, rozgrzej patelnię nieprzywierającą lub żeliwną patelnię na dużym ogniu przez około 5 minut. (Lubimy używać patelni o średnicy 12 cali z pokrywą do przygotowania gyoza.) Gdy patelnia jest gorąca, dodać 1 łyżka stołowa oleju sezamowego, upewniając się, że cała powierzchnia jest pokryta (można użyć wata-up ręcznik papierowy, aby ostrożnie rozprowadzić olej). Zacznij dodawać gyoza, pojedynczo, w schludnych rzędach, z boku szwu do góry. 12-calowa patelnia pomieści około 20 gyoza. Po dodaniu wszystkich gyoz, smażyć je przez około 10 sekund. Teraz szybko wlać wodę nad gyoza i przykryć patelnię szczelnie. Gotować na dużym ogniu przez około 4 protokół. Odkryj patelnię; nie powinno być mało lub nie pozostało wody. Gotować przez 1 minutę więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
12
Pozostałą 1 łyżkę oleju sezamowego skropić na gyozie i gotować przez dodatkową minutę, przez około 6 minut całkowitego czasu gotowania. Gyoza powinna wyglądać błyszcząco z ugotowanymi skórkami. Wyłączyć ogień i za pomocą cienkiej szpatułki rybnej przenieść gyozę do talerza, tym razem z boku szwu w dół(chcesz pokazać pięknie chrupiące, rumiane DNA pierogów).
Składniki, których będziesz potrzebować
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
13
Podajemy pierogi na parze, z sosem zanurzeniowym z boku. Dip w sosie do jedzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
14
Wyłączyć ogień i za pomocą cienkiej szpatułki rybnej przenieść gyozę do talerza, tym razem z boku szwu w dół(chcesz pokazać pięknie chrupiące, rumiane DNA pierogów).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
15
Podajemy pierogi na parze, z sosem zanurzeniowym z boku. Dip w sosie do jedzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje50
Ocena Zdrowia1
Magazyn