Klasyczna pizza ze szpinakiem
Przepis na klasyczną pizzę ze szpinakiem zaspokoi Twoje śródziemnomorskie pragnienie w około 45 minut. Z tego przepisu składa się 6 porcji zawierających 406 kalorii, 16 g białka i 22 g tłuszczu każda. Za 2,08 USD za porcję ten przepis pokrywa 16% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką oliwę z oliwek, płatki pieprzu, ząbki czosnku i kilka innych składników, możesz to zrobić. Niewiele osób tak naprawdę lubiło to danie główne. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał całkiem niezły wynik łyżką wynoszący 42%. Podobne przepisy obejmują ciasto na pizzę {smażoną pizzę ze szpinakiem i grzybami}, klasyczną pizzę i klasyczną pizzę Margherita.
Instrukcje
Na dużej patelni smaż pancettę na średnim ogniu, aż będzie chrupiąca. Za pomocą łyżki cedzakowej wyjmuj na papierowe ręczniki, aby odciekły.
Smaż czosnek w cieście przez 1 minutę.
Dodaj szpinak; gotować aż zwiędnie.
Odcedź mieszaninę szpinaku na ręcznikach papierowych.
Na tej samej patelni podsmaż grzyby na oleju do miękkości; dodać płatki pieprzu, sól i pieprz.
Zdjąć z ognia; przełożyć do małej miski i odstawić na 5 minut. Wymieszać z serkiem mascarpone, oliwkami i pancettą.
Połóż ciasto na nienatłuszczonej blaszce do pizzy.
Rozłóż mieszaninę grzybów na cieście; warstwę z mieszanką szpinaku, provolone i Romano.
Piec w temperaturze 450° przez 10-12 minut lub do momentu rozpuszczenia sera.
Polecane wino: Sangiovese, Shiraz, Wino Barbera
W kategorii Pizza najczęściej wybieram Sangiovese, Shiraz i Barbera Wine. Najlepsze wino do pizzy zależy od dodatków! Pizza z czerwonym sosem będzie wymagać czerwonego wina z pewną kwasowością, np. barberan lub sangiovese. Dodaj pepperoni lub kiełbasę i możesz wybrać odważniejszy syrah. Możesz spróbować Di Majo Norante Sangiovese. Oceniającym podoba się, z oceną 4,1 na 5 gwiazdek i ceną około 9 dolarów za butelkę.
![Di Majo Norante Sangiovese]()
Di Majo Norante Sangiovese
Wino o żywej rubinowej barwie ze świeżym bukietem fiołków i leśnych jagód. Gładkie i orzeźwiające z mnóstwem dojrzałych owoców. Doskonały dodatek do przystawek, pierwszych dań i grillowanych białych mięs