Klasyczna Pieczeń Wołowa Z Solą Pistacjową
Klasyczna pieczeń wołowa z solą pistacjową to bezglutenowe danie główne. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 551 kalorii, 47g białka, oraz 33g tłuszczu każdy. Na 3,58 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 32 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz tymianek, pietruszkę, pistacje i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól morską, można podążać tym daniem głównym z Malinowe Ciasteczka Z Solą Morską jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Klasyczna pieczeń wołowa z solą pistacjową z nowego stołu, Easy Balsamic Beef Pot Roast-Low Carb & Gluten Free, oraz Klasyczna Pieczeń Wołowa.
Instrukcje
1 pieczeń obficie przyprawiamy solą i pieprzem.
Rozgrzać największą patelnię o wysokiej jednostronności na dużym ogniu, dodać olej, a następnie dodać pieczeń. Sear to szybko, aż ciemnobrązowy ze wszystkich stron, o 8 minut. Odstawić pieczeń na bok, wylać i wyrzucić nadmiar tłuszczu z patelni, i niech patelnia ostygnie trochę. Następnie dodać masło, seler, marchew, rzepa, ½ łyżeczki soli i 3/4 łyżeczki pieprzu. Gotować na średnim ogniu, podrzucając, aż warzywa zaczną mięknąć na brzegach, o 5 protokół.
Przenieść je do szerokiej miski i rezerwy.2 Rozgrzej piekarnik do 149°. 3
Dodaj wino do patelni, doprowadzić do wrzenia, i gotować, aż lekko zmniejszona, o 3 protokół.
Dodać bulion wołowy i doprowadzić do duszenia.4 ułóż cebulę na dnie dużej przykrytej patelni do pieczenia i ułóż wołowinę na nich. Rozsypać całe ząbki czosnku, liście laurowe, rozmaryn, i tymianek na i wokół pieczenia.
Wlać mieszaninę bulionu wołowego na mięso i przykryć patelnię szczelnie.
Piec przez 1 godzinę.5 zmniejsz temperaturę piekarnika do 141° i kontynuuj duszenie przez 2 godziny.6 Odsłoń patelnię, usuń tłuszcz na brzegach małą chochlą i wyrzuć. Dwa duże widelce, ostrożnie obrócić mięso i kadzi trochę soku na wierzchu.
Dodaj zarezerwowane smażone warzywa, układając je na obwodzie mięsa. Przykryć patelnię i dusić jeszcze przez 1 godzinę.7 ponownie odtłuścić tłuszcz małą chochlą, ponownie podlać wierzch mięsa, a następnie rozrzucić pomidory koktajlowe na wierzch, niektóre zrzucając na mięso, inne na warzywa. Nie mieszaj więcej. Dusić, odsłonięte tym razem, aby pomidory się podzieliły i skurczyły, a wierzch mięsa brązowieje, aż mięso poczuje się wyjątkowo miękkie za dotknięciem widelca, 30 minut do 1 godziny. Odrzuć liście laurowe.8 na sól pistacjową, połączyć pistacje, pietruszka, mielony czosnek, i ¼ łyżeczki soli i pieprzu w małej misce.