Klasyczna Lazania
Klasyczna Lazania wymaga mniej więcej 2 godziny od początku do końca. To danie główne ma 654 kalorie, 39g białka, oraz 41 g tłuszczu na porcję. Na 3,07 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Udaj się do sklepu i odbierz masową kiełbasę, oregano, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Niewiele osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 53%. Spróbuj Klasyczna Lazania, Klasyczna Lazania, oraz Klasyczna Lazania dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Doprowadzić do wrzenia duży garnek lekko osolonej wody.
Dodać makaron lasagne i oliwy z oliwek; gotować aż al dente, 8 do 10 protokół; odcedzić.
Mieloną wołowinę i kiełbasę ugotować w dużym garnku na średnim ogniu; odcedzić. Wymieszać z grzybami, solą czosnkową, oregano, tymiankiem, bazylią i sosem pomidorowym. Doprawić solą i pieprzem; dusić 30 minut.
W międzyczasie wymieszaj ser ricotta, jajka i parmezan w misce.
Chochla wystarczy sosu mięsnego do naczynia do pieczenia 9x13 cali, aby pokryć dno cienką warstwą. Uformuj warstwę na szczycie sosu z 3 makaronem lasagne.
Na makaron rozprowadzić ok. 1/4 masy z serem ricotta.
Posypać około 1/3 sera mozzarella na mieszaninie ser ricotta, a następnie Chochla około 1/3 sosu mięsnego na ser mozzarella. Powtórz warstw jeszcze dwa razy, polewając pozostałą 1/4 funta sera mozzarella.
Piec w rozgrzanym piekarniku 90 minut. Odstawić na 10 do 15 minut przed podaniem.