Kiwi po duńsku
Kiwifruit Danish wymaga około 30 minut od początku do końca. Ten przepis jest dla 8 osób i kosztuje 73 centy za porcję. Jedna porcja zawiera 205 kalorii , 2 g białka i 10 g tłuszczu . 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i sycący. Tylko kilku osobom naprawdę spodobał się ten dodatek. Udaj się do sklepu i kup ekstrakt migdałowy, dżem morelowy, do 3 kiwi i kilka innych rzeczy, aby przygotować go dzisiaj. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 27% , to danie jest raczej kiepskie. Podobne przepisy to Kiwifruit & Lime Cupcakes , Traditional Danish Kringle - From Denmark i Guf" Danish Ice Cream Topping .
Instrukcje
Rozwiń ciasto rogalikowe i uformuj osiem trójkątów o równych bokach.
Wymieszaj serek śmietankowy, żółtko, cukier i ekstrakt.
Nałóż 1 łyżkę mieszanki serka śmietankowego na środek każdego trójkąta; przykryj każdy plasterkiem kiwi. Pociągnij wierzchołki trójkąta do środka i ściśnij, aby uszczelnić.
Umieścić na nieposmarowanej blasze do pieczenia.
Piec w temperaturze 375° przez 12-15 minut lub do uzyskania złotego koloru. Ostudzić na kratce.
Podgrzej dżem. Nałóż na każdy placek kolejny plaster kiwi i posmaruj dżemem.