Kimchi Brukselskie
Przepis brukselka Kimchi może zaspokoić swoje Koreańskie pragnienie w około 30 minut. Na 1,85 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 99 kalorii, 7G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i odebrać szalotki, imbir, sól koszerna, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Przynosi ci to Epikurious. 29 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 89%, co jest znakomite. Spróbuj Twist and Sprout: brukselka z boczkiem Pizza, Kimchi Z Kiełków Fasoli, oraz Kiełki Fasoli Kimchi Ahi Tuna Tostadas dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz 3,5 uncji soli i 2 kwarty ciepłej wody w dużej misce, ubijając do rozpuszczenia soli.
Dodaj brukselkę i wierzch talerzem, aby brukselka była zanurzona.
Odstawić w temperaturze pokojowej 4 godziny; odcedzić. Spłukać, odcedzić i umieścić w dużej misce.
Cebula Pulse, szalotki, czosnek, gochugaru, sos rybny, Sriracha, imbir, sos sojowy, i kolendra i nasiona kopru włoskiego w robocie kuchennym, aż będzie gładka.
Dodaj do miski z brukselką i wrzucić.
Przenieś do dwóch 32-uncjowych słoików do konserw, pakując w celu wyeliminowania luk powietrznych.
Połącz pozostałe .7 uncji soli i 1 kwarta ciepłej wody w dużej misce, ubijając do rozpuszczenia soli.
Dodaj płyn do wytrawiania słoików na pokrycie brukselki, pozostawiając co najmniej 1" headspace. Przykryj słoiki pokrywkami.
Odstawić z bezpośredniego światła słonecznego w temperaturze pokojowej, aż kimchi będzie pikantne i uwolni bąbelki po wymieszaniu, 3-5 dni. Wyluzuj.
Zrób z wyprzedzeniem: Kimchi można zrobić 2 miesiące wcześniej(smak pogłębi się). Przechowywać w lodówce.
20 kalorii, 0 tłuszczu, 2 g błonnika
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jedno wino, którego możesz spróbować to Gabrielskloof Chenin Blanc. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
![Gabrielskloof Chenin Blanc]()
Gabrielskloof Chenin Blanc
Chenin Blanc z 2019 r. fermentowano naturalnie w 85% starych beczkach przy minimalnej interwencji, a pozostała część poddawana była fermentacji w stalowych zbiornikach. Na nosie zielone jabłka, Skórka z limonki, miód i mokry kamień. Eleganckie podniebienie z równowagą, świeżością i zachwycającą fakturą.