Kimchi

Kimchi
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj Kimchi. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 8 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Na 33 grosze za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni koreańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól, czosnek, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Kolacja: Kimchi Jigae (Gulasz Kimchi), Czerwone małże Curry z puree z Kimchi z " książki kucharskiej Kimchi, oraz Smażone Kimchi z ryżem (Kimchi Bokkeumbap) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozpuścić w misce 1-szklanki soli w wystarczającej ilości wody, aby pokryć ćwiartki kapusty.
Składniki, których będziesz potrzebować
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Dodać kapustę do miski i odstawić na 3-4 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Połącz czosnek, imbir i sos rybny w blenderze lub mini robocie kuchennym i puree
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos RybnySos Rybny
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Całe Migdały, Ze Skórką I PrażoneCałe Migdały, Ze Skórką I Prażone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
W dużej misce połącz rzodkiewkę, zieloną cebulę, zieleninę, przecier czosnkowy, chili w proszku, pozostałą łyżkę soli i cukier. Delikatnie wrzucić i odstawić, aż kapusta będzie gotowa.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
2 Do 3 łyżek Posiekanej Natki Pietruszki2 Do 3 łyżek Posiekanej Natki Pietruszki
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
ZieloniZieloni
Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Kapustę wyjąć z wody i wstrząsnąć lub wycisnąć nadmiar wody. Wsadź mieszankę rzodkiewki między każdy liść kapusty. Pracy tworzą duże zewnętrzne liście w. Gdy cała kapusta jest nadziewana, umieść ją w misce i mocno dociśnij.
Składniki, których będziesz potrzebować
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Niech marynować w lodówce 2-3 dni posiekać na 2-calowe kawałki i dobrze wymieszać. Kimchi jest gotowe do jedzenia, ale poprawi się dzięki fermentacji. Po 3 tygodniach Pozostałe kimchi nie powinny być spożywane na surowo, ale używane jako składnik gorących garnków, pierogów lub smażonego ryżu.
Składniki, których będziesz potrzebować
KimchiKimchi
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher). Recenzenci bardzo to lubią z oceną 4.1 z 5 gwiazdek i ceną około 12 dolarów za butelkę.
Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher)
Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher)
Świeże i okrągłe usta z intensywnymi owocowymi nutami nektaryny, agrestu i sosny z jasnym, czystym wykończeniem. Wszechstronne wino, które można cieszyć się pikantnymi potrawami etnicznymi od chińskich po indyjskie. Świetnie sprawdzi się również jako aperitif.
TrudnośćEkspert
Gotowe W6 hrs
Porcje12
Ocena Zdrowia0
Magazyn