Kimchi
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu koreańskich przepisów, więc spróbuj Kimchi. Ten przepis służy 8. Na 1,19 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 147 kalorii, 2G białka, oraz 0g tłuszczu. Mieszanka kapusty napa na kawałki 1-calowe, cukier kokosowy, Słoik mason wielkości kwarty i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 508 godzin i 15 minut. Jest ona dostarczana przez odżywioną kuchnię. Niewiele osób lubi tę przystawkę. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Z łyżeczką wynik 59%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Czerwone małże Curry z puree z Kimchi z " książki kucharskiej Kimchi, Pierogi Kimchi Na Parze (Jjin Kimchi Mandu), oraz Kolacja: Kimchi Jigae (Gulasz Kimchi).
Instrukcje
Kapustę umieścić w dużej misce, posypać solą kapustę i wrzucić ją dobrze do herbu.
Wlać wystarczającą ilość wody, aby przykryć kapustę o około 1 cal.
Umieść talerz na kapuście, aby utrzymać ją w zanurzeniu i pozostaw do namoczenia w solance co najmniej 4 i do 8 godzin, lub aż liście będą zwiotczałe.
Kapustę odcedzić w durszlaku, rezerwując 1/4 szklanki solanki.
Zarezerwowaną solankę i wszystkie składniki pasty umieścić w robocie kuchennym lub szybkim blenderze i zmiksować na gładką i jednolitą masę.
Do miski wrzucić razem kapustę, rzodkiewkę i zieloną cebulę, a następnie nałożyć na nie pastę chili. Wrzucić warzywa wraz z przyprawą, aż dobrze pokryte.
Przełożyć kapustę do słoika murarskiego wielkości kwarty i mocno przycisnąć, aby usunąć wszystkie pęcherzyki powietrza.
Umieść szklaną masę w słoiku, a następnie szczelnie zamknij.
Pozostawić kimchi do fermentacji w temperaturze pokojowej przez 3 dni. Następnie przełożyć do lodówki i pozostawić do starzenia się na 3 tygodnie przed degustacją. Spożywać w ciągu 6 miesięcy.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Kimchi można łączyć z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. David & Nadia Chenin Blanc z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 36 dolarów za butelkę.
![David & Nadia Chenin Blanc]()
David & Nadia Chenin Blanc
Chenin Blanc ze Swartlandu po raz kolejny skupia się na różnych starych winnicach, od nasadzeń w latach 1962-1982 i opartych na granicie z Paardeberg, zmieszanym ze schale/schist od wschodu, gliną od północy i żelazem z zachodniej części Swartlandu. Winorośl uprawiana na suchym lądzie przetrwała próbę czasu i pokazuje ostateczny powód, dla którego Chenin Blanc jest ich głównym celem w Swartland. Cała masa tłoczona i naturalnie fermentowana, dojrzewana przez 11 miesięcy w starych, neutralnych beczkach z francuskiego dębu.