Kiełbasa Pieczona Ziti
Przepis kiełbasa pieczona Ziti może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 1 godzina. Jedna porcja zawiera 681 kalorii, 32G białka, oraz 34g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 2,07 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Allrecipes ma 3 fanów. Niewiele osób lubiło to danie główne. Mieszanka soli, czosnku, sosu pomidorowego i bazylii oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczone Ziti z kiełbasą, Pieczone Ziti i kiełbasa, oraz Pieczone Ziti z włoską kiełbasą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Posmaruj naczynie do pieczenia 9x13 cali.
Napełnij duży garnek lekko osoloną wodą i doprowadz do wrzenia na dużym ogniu. Gdy woda się zagotuje, wymieszaj ziti i wróć do wrzenia. Gotować makaron odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż makaron jest gotowane przez, ale nadal jest twardy do ugryzienia, o 8 protokół.
Dobrze spuścić w durszlaku ustawionym w zlewie.
Podczas gotowania makaronu, podgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Dodać kiełbasę, i gotować i mieszać aż brązowy, o 10 protokół.
Kiełbasę odcedzić i odstawić.
Wymieszać ricotta, jajko, cebula, czosnek, i oregano w dużej misce, aż dobrze połączone. Wymieszać w odsączonym makaronu, odsączone kiełbasy, sól, pieprz, i 13 uncji sosu makaronu; dobrze wymieszać.
W przygotowanym naczyniu do pieczenia przykryj dno 8 uncjami sosu do makaronu.
Warstwa 1/2 mieszanki makaronu, 8 uncji sosu makaronowego i 1/2 rozdrobnionego sera. Następnie warstwa pozostałych 1/2 makaronu, 10 uncji sosu makaronowego i 1/2 sera.
Posypać bazylią. Naczynie szczelnie przykryć folią aluminiową.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż nagrzeje się przez, o 20 protokół. Odkryć; powrót do piekarnika i piec, aż ser topi się, 5 do 10 więcej minut.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski w menu? Spróbuj sparować z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 85 dolarów.
![Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione]()
Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione
Jasny rubinowy kolor i oszałamiająca koncentracja zapachów. Eteryczne, owocowe, kwiatowe i balsamiczne nuty podkreślają świeżą elegancję. Nuty wiśni, wiśni, czereśni, wiśni morelowej, fiołka, mięty, anyżu, cynamonu. Cały jego blask wyraża się w podniebieniu z niezwykłą równowagą pomiędzy koncentracją kwasowości i elegancji. Powracają typowe nuty czerwonych owoców przedłużone przez słodkie taniny i doznania mineralne. Czysty, elegancki, trwały i delikatny.