Kiełbasa mikrofalowa i dziki ryż
Przepis kiełbasa mikrofalowa i dziki ryż mogą być wykonane w około 40 minut. To danie główne ma 557 kalorii, 24g białka, oraz 33g tłuszczu na porcję. Za $2.0 za porcję, ten przepis okładki 19% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Ten przepis z Taste of Home wymaga masowej kiełbasy wieprzowej, bulionu z kurczaka, ryżu i pół na pół śmietanki. Z łyżką wynik 56%, to danie jest solidne. Sos z dzikiego ryżu i kiełbasy, Farsz z kiełbasą i dzikim ryżem, oraz Zapiekanka z dzikiego ryżu i kiełbasy są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Przygotuj ryż zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu; odłóż na bok. Pokruszyć kiełbasę do niesmażonego 2-qt. naczynie do kuchenki mikrofalowej. Przykryj i mikrofaluj na wysokim poziomie przez 3-5 minut lub do momentu, gdy przestanie być różowy.
Usuń łyżką cedzakową do ręczników papierowych, aby osuszyć; zarezerwuj 2 łyżki stołowe.
Dodaj cebulę i grzyby do kapania. Przykryj i mikrofaluj na wysokim poziomie przez 3 minuty lub do miękkości, mieszając dwa razy. Dodaj mąkę, aż się zmiksuje. Stopniowo dodawaj bulion i śmietanę. Przykryj i gotuj na wysokim poziomie przez 3-5 minut, aż lekko zgęstnieje, mieszając dwa razy. Dodaj ryż i kiełbasę. Przykryj i mikrofaluj na wysokim poziomie przez 7-12 minut lub do wchłonięcia płynu.
Odstaw na 5 minut przed podaniem.