Kiełbasa Klopsiki Lasagne
Kiełbasa klopsiki lasagne może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 10. Jedna porcja zawiera 820 kalorii, 43g białka, oraz 46 g tłuszczu. Na $2.96 za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz marchew, Bazyl, przecier pomidorowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać wytrawne czerwone wino, można śledzić to danie główne z Brownies Pinot Noir jako deser. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Lasagna Z Klopsikami, Lasagna Z Klopsikami, oraz Skillet Meatball Lasagna dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać kiełbasę i pietruszkę w misce z rąk do połączenia. Zwilż ręce i uformuj mięso w kulki 3/4 cala (powinieneś mieć około 40).
Rozgrzać oliwę w dużym garnku na dużym ogniu. Praca w partiach, dodać klopsiki i gotować, obracając, aż rumiane, o 7 protokół.
Przenieść na talerz za pomocą łyżki szczelinowej.
Zmniejszyć ogień do średniej wysokości i dodać soppressata, cebula, seler, marchew i czosnek. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa lekko zmiękną, o 6 protokół.
Dodaj pastę pomidorową i bazylii i gotować, mieszając, 3 protokół. Wymieszać z winem, przecier pomidorowy i 3 szklanki wody. Zmniejsz ogień do średnio niskiego poziomu i przywróć klopsiki do garnka. Dusić, mieszając od czasu do czasu, aż sos zgęstnieje, 1 godzina, 20 minut.
Ricottę, jajka i parmezan ubić w średniej misce. Napełnij dużą miskę gorącą wodą. Pracując partiami, moczyć makaron, aż będzie giętki, około 5 minut.
Połóż na czystym ręczniku kuchennym i osusz.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. Posmaruj dno i boki głębokiego naczynia do pieczenia 10 na 13 cali.
Lay 6 makaron w dolnej części naczynia tak idą partway się boki i nakładają się lekko.
Rozłóż połowę mieszanki ricotta na makaron, a następnie top z połową klopsiki i 1 1/2 szklanki sosu.
Posypać połową każdej z mozzarelli i pecorino. Powtórz warstwy (makaron, mieszanka ricotta, klopsiki, sos, mozzarella i pecorino). Wierzch z pozostałymi 6 makaronem i przykryj pozostałym sosem.
Szczelnie przykryć naczynie folią i piec do bąbelków, o 30 protokół. Odkryć i piec do rumiane, o 15 więcej minut.
Odstawić na 20 minut przed podaniem.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 85 dolarów za butelkę.
![Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione]()
Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione
Jasny rubinowy kolor i oszałamiająca koncentracja zapachów. Eteryczne, owocowe, kwiatowe i balsamiczne nuty podkreślają świeżą elegancję. Nuty wiśni, wiśni, czereśni, wiśni morelowej, fiołka, mięty, anyżu, cynamonu. Cały jego blask wyraża się w podniebieniu z niezwykłą równowagą pomiędzy koncentracją kwasowości i elegancji. Powracają typowe nuty czerwonych owoców przedłużone przez słodkie taniny i doznania mineralne. Czysty, elegancki, trwały i delikatny.