Kiełbasa i małże z polentą
Kiełbasa i małże z Polentanem to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 586 kalorii, 20g białka, oraz 35 g tłuszczu każdy. Na 3,87 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz pomidory winogronowe, polentę instant, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 68%. Spróbuj Małże z kiełbasą, Małże i kiełbasa w Kataplanie, oraz Małże Z Kiełbasą Hiszpańską dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotuj polentę zgodnie z zaleceniami etykiety; utrzymuj ciepło.
W międzyczasie rozgrzać oliwę w dużym garnku na średnim ogniu.
Dodać czosnek i brokuły rabe, doprawić solą i pieprzem i gotować, aż brokuły rabe jest lekko miękka, o 6 protokół.
Dodać kiełbasę do garnka i gotować, aż tylko brązowy, rozbijając go łyżką, o 5 protokół.
Dodać pomidory i gotować do miękkości, o 2 protokół.
Dodaj wino, doprowadzić do wrzenia i gotować 3 protokół.
Dodaj małże; przykryć i gotować na średnim ogniu, aż małże się otworzą, 5 do 7 minut (odrzuć wszelkie, które nie otwierają się). Do garnka włożyć brokuły i doprawić solą i pieprzem. Podziel polenta między miski i top z mieszanki kiełbasa-małż i gotowania cieczy.
W razie potrzeby posypać natką pietruszki.
Zdjęcia Antonis Achilleos