Kiełbasa i brokuły Rabe z polentą
Kiełbasa i brokuły Rabe z Polenta może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 669 kalorii, 29g białka, oraz 55 g tłuszczu każdy. Na $3.15 za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz łagodną kiełbasę, pomidory z puszki, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kiełbasa i brokuły Rabe z polentą, Brokułowy Rabe z grzankami Polenta, oraz Jedz za 8 dolców: Polenta z brokułami Rabe dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym garnku wrzącej, osolonej wody, gotować brokuły rabe do miękkości, o 2 protokół.
Drenaż. Spłukać zimną wodą i dokładnie odcedzić.
Pocięte na 2 cale długości.
Na dużej patelni podgrzać 1 łyżkę oleju na umiarkowanie wysokim ogniu.
Dodać kiełbasę i gotować, obracając, aż rumiane, o 10 protokół.
Usunąć Gdy jest wystarczająco chłodny do obsługi, pokroić w plasterki.
Wylać wszystko oprócz 2 łyżek tłuszczu z patelni. Zmniejszyć ciepło do umiarkowanie niskiego poziomu.
Dodać cebulę i czosnek i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż przezroczyste, o 5 protokół.
Dodaj wino; doprowadzić do duszenia.
Dodać kiełbasę, pomidory, bulion, tymianek i 1 1/4 łyżeczki soli. Przynieś na wolnym ogniu. Gotować, nieosłonięte, przez 15 minut.
Dodać brokuły rabe, pietruszka, i pieprz do sosu; doprowadzić do duszenia.
W międzyczasie, w średnim rondlu, doprowadzić wodę i pozostałe 1 1/4 łyżeczki soli do wrzenia.
Dodać mąkę kukurydzianą w wolnym strumieniu, ubijając.
Ubijamy pozostałe 3 łyżki oleju. Zmniejszyć ogień i dusić, mieszając często z drewnianą łyżką, aż bardzo gruby, o 20 protokół.
Zalecenie wina: to rustykalne danie chce czerwonego wina, ale ukąszenie brokułów rabe połączy się z taniną, aby stworzyć nieprzyjemną goryczkę. Wybierz włoską Barberę; ma minimalną taninę.