Kiełbasa Faszerowana Kalmary

Kiełbasa Faszerowana Kalmary
Need a dairy free side dish? Kiełbasa nadziewane kalmary może być spektakularny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.86 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 21g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 612 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Udaj się do sklepu i podnieś kiełbasę, szalotki do dekoracji, Bochenek chrupiącego chleba do podania i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis od Serious Eats ma 38 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pieczone Faszerowane Kalmary, Pikantne Nadziewane Kalmary, oraz Kalmary Nadziewane: Kalamarakia Yemista dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz kiełbasę, bułkę tartą i posiekaną natkę pietruszki, aż dobrze się połączą. Stuff każdą kałamarnicę mieszaniną kiełbasy, aż wnęka jest w połowie wypełniona i uszczelnić wykałaczką lub szaszłykiem. Powtórz z pozostałą kałamarnicą; może być dodatkowa mieszanka kiełbasy pozostawiona nad rezerwą i dodaj do sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
KałamarnicaKałamarnica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia O Smaku Mięty ZielonejGuma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
2
Umieść patelnię na średnim ogniu i dodaj mżawkę oliwy z oliwek. Podsmaż cebulę i czosnek, aż cebula będzie przezroczysta, dodaj resztki nadzienia kiełbasy i zarezerwowane macki i wymieszaj, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Pomidory z puszki zalać mieszanką cebuli, ułożyć na wolnym ogniu, następnie dodać nadziewane kalmary i posiekaną natkę pietruszki. Przykryć i dusić na małym ogniu, aż kałamarnica będzie miękka, dodając wodę, jeśli materiał zacznie wysychać, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
14 Filiżanek Startego Sera Romano14 Filiżanek Startego Sera Romano
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
KałamarnicaKałamarnica
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
4
Udekoruj posiekaną natką pietruszki i plasterkami cytryny i podawaj z makaronem lub z chrupiącym bochenkiem chleba i zieloną sałatką. I dużo jasnego czerwonego wina.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sproszkowane Nasiona LubczykuSproszkowane Nasiona Lubczyku
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia16
Magazyn