Kiełbasa Faszerowana Kalmary
Need a dairy free side dish? Kiełbasa nadziewane kalmary może być spektakularny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.86 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 21g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 612 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Udaj się do sklepu i podnieś kiełbasę, szalotki do dekoracji, Bochenek chrupiącego chleba do podania i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis od Serious Eats ma 38 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pieczone Faszerowane Kalmary, Pikantne Nadziewane Kalmary, oraz Kalmary Nadziewane: Kalamarakia Yemista dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz kiełbasę, bułkę tartą i posiekaną natkę pietruszki, aż dobrze się połączą. Stuff każdą kałamarnicę mieszaniną kiełbasy, aż wnęka jest w połowie wypełniona i uszczelnić wykałaczką lub szaszłykiem. Powtórz z pozostałą kałamarnicą; może być dodatkowa mieszanka kiełbasy pozostawiona nad rezerwą i dodaj do sosu.
Umieść patelnię na średnim ogniu i dodaj mżawkę oliwy z oliwek. Podsmaż cebulę i czosnek, aż cebula będzie przezroczysta, dodaj resztki nadzienia kiełbasy i zarezerwowane macki i wymieszaj, aby połączyć.
Pomidory z puszki zalać mieszanką cebuli, ułożyć na wolnym ogniu, następnie dodać nadziewane kalmary i posiekaną natkę pietruszki. Przykryć i dusić na małym ogniu, aż kałamarnica będzie miękka, dodając wodę, jeśli materiał zacznie wysychać, około 30 minut.
Udekoruj posiekaną natką pietruszki i plasterkami cytryny i podawaj z makaronem lub z chrupiącym bochenkiem chleba i zieloną sałatką. I dużo jasnego czerwonego wina.